Casa de Comerț Agroalimentar Unirea sprijină desfacerea produselor agricole românești!

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea își intră, încet-încet, în pâine. După inaugurarea bursei de la Tulcea, urmează acum alte proiecte importante, în pas cu nevoile producătorilor români sau mai bine zis cu perioadele de vârf de producție. Așa, de exemplu, săptămâna 20-26 mai va aduce o premieră pe piața românească: primele cantități de roșii colectate de la circa 1.000 de producători din județul Olt vor fi vândute cu ajutorul Cooperativei Unirea în rețeaua Carrefour, după cum a declarat pentru Food Biz Adrian Izvoranu, director Casa de Comerț Agroalimentar Unirea.

Aceasta se vrea un integrator și nicidecum un concurent pentru rețelele internaționale de retail prezente pe piața locală, care pot absorbi cantități importante de marfă. Demersul este cu atât mai important, cu cât în scurt timp, se va atinge vârful de producție la roșiile produse în sere și solarii, existând pericolul ca legumicultorii români să rămână cu marfa nevândută, cum s-a mai întâmplat în alți ani. Conducerea Casei de Comerț are în vedere și alte variante, inclusiv crearea de piețe volante la nivel național sau orientarea producției excedentare către unitățile de procesare.

Adrian Izvoranu spune că în scurt timp, producătorii vor avea la dispoziție și un spațiu nou chiar în centrul Capitatei, unde vor putea să își vândă marfă. Este vorba de un spațiu închiriat de Casa de Comerț Agroalimentar Unirea de la Primaria Capitalei în Piața Amzei și unde în termen de o aproximativ o lună de zile vom găsi marfă românească de calitate. Vor urma, însă, și alte proiecte, scopul Casei de Comerț Unirea fiind acela de a-i ajuta pe micii producători să-și valorifice producția pe piață, ceea ce le-ar asigura o parte importantă din venituri, iar în același timp ar aproviziona și piata locală, invadată de produse din import.


vezi și…

„Hai noroc!” Cu… apă plată

 

 

Comentariile sunt închise