Fondul de investiții ROCA a devenit acționar la traderul de cereale RDF din Arad

Platforma de investiții ROCA a anunțat cea mai recentă tranzacție, care aduce un nou sector strategic în rândul domeniilor în care ROCA activează. Este vorba despre RDF SA, companie arădeană cu experiență extinsă și tradiție pe piața agricolă și o prezență semnificativă la nivel regional. RDF a fost înființată în anul 1995 și până în prezent a dezvoltat cu succes patru linii de business distincte. Pe lângă activitatea de distribuție, RDF este unul din principalii traderi zonali de cereale, comercializând în jur de 100.000 to cereale/an. Compania deține toată infrastructura necesară în vederea acoperirii întregului lanț de producție, se arată într-un comunicat al ROCA.

 „O investiție în domeniul agri-food este printre obiectivele noastre încă de la începutul ROCA. Această tranzacție ne oferă acces la un sector strategic, prin care avem oportunitatea să participăm substanțial la consolidarea economiei românești. Ne alăturăm RDF cu mult entuziasm, pentru că am identificat oportunități reale de creștere la care credem că ROCA poate contribui. Odată cu proiectele investiționale derulate cu fonduri europene, RDF va beneficia de capacitate de depozitare suplimentară, prin care își va putea asigura creșterea vânzărilor si extinderea serviciilor oferite. Considerăm că proximitatea față de agricultori și implicarea focusată la nivel local sunt un atu pe care un jucător regional îl are în fața marilor traderi la nivel național. Prin expertiză de business și viziune, ROCA își propune să transforme acest avantaj într-o strategie sustenabilă de dezvoltare”, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA.

Pentru perioada următoare, strategia de dezvoltare pe care ROCA alături de RDF SA urmează să o implementeze vizează extinderea activităților companiei către o nouă piață din proximitate dar și digitalizarea activității și implementarea de soluții tehnice inovative care să ofere companiei un avantaj competițional. Viitorul agriculturii în Romania este, în viziunea ROCA, unul digitalizat.

Pentru județele Timiș și Arad, RDF este unul din principalii distribuitori de input-uri agricole (îngrășăminte chimice, semințe și pesticide. Pentru îngrășăminte chimice, RDF colaborează atât cu furnizori interni, cât si cu producători externi de la care face import direct.

„Încă de la înființare, în dezvoltarea RDF a fost investit exclusiv capital românesc și, prin această asociere, mă bucur că RDF rămâne în continuare o companie cu 100% capital românesc. La momentul actual suntem la mijlocul implementării unui proiect de 2,5 milioane euro, în plin proces de creștere a investițiilor și per total într-un trend ascendent de dezvoltare. Pentru viitor, împărtășim aceeași viziune cu noul nostru partener, Platforma ROCA. Intenția noastră comună este de a accelera procesul de dezvoltare a RDF, de a face din RDF un jucător și mai important în piața agri și de a consolida relațiile comerciale atât cu furnizorii cât și cu clienții”, a declarat Florin Deznan, CEO și fondator RDF SA.

România are 13,9 milioane de hectare de suprafață agricolă utilizată, care ne situează pe locul 6 în Uniunea Europeană. Mai mult, suntem în top 10 cei mai mari exportatori de porumb din lume, respectiv pe locul 9 în topul global al exportatorilor de grâu, cu un potențial uriaș pe zona de agribusiness. În agricultura românească activează în prezent 12.727 de companii specializate în cultivarea plantelor, care au generat, anul trecut, peste 64% din totalul afacerilor din agricultură.

Deși agricultura are o pondere de doar 10% în economia națională, Romania rămâne o țară cu un potențial uriaș pe acest sector. Conform declarațiilor făcute de analiști de-a lungul timpului, avem capacitatea agricolă de a asigura hrana pentru 80 de milioane de persoane, de aproape patru ori mai mult decât populația actuală a țării.


vezi și…

Gabriel Biriș, despre fiscalitate în 2019 (partea II)

 

Comentariile sunt închise