Câte produse ambalate consumă anual europenii

Consumul estimat la nivel european de produse alimentare și băuturi (din toată gama gazoase, necarbonatate, suplimente alimentare, alcoolice etc.) ambalate este estimat să crească cu 3% pe an, până în 2020, potrivit unui studiu realizat de compania specializată Smithers Pira Group.

Astfel, la nivelul anului viitor  se va ajunge la un volum distribuit la vânzarea cu amănuntul de 953 de miliarde de ambalaje (unități) doar pentru segmentul „food and drink”.

Pentru comparație, pentru intervalul anilor 2015 – 2020, prognozele indică un salt de patru ori mai mare la creșterea anuală a cererii de ambalaje față de perioada anilor 2010-2014

Ce înseamnă un astfel de volum de ambalaje la nivel european și cum se raportează el la numărul populației? Pentru raportare și un calcul simplificat vom folosi cifra statistică de 743 de milioane de locuitori. Rusia, Germania și Marea Britanie conduc în topul țărilor unde cererea de alimente ambalate este în creștere continuă. Astfel, la nivelul unui an, consumul de produse ambalate pe locuitor va fi de aproximativ 1.283 de bucăți și aproximativ 107 bucăți ambalaje/locuitor/lună. Ceea ce înseamnă un consum mediu zilnic de 3-4 produse alimentare ambalate zilnic. Dacă e mult sau puțin e dificil de concluzionat, fără a evalua corespunzător alte studii de specialitate. Cert este că există păreri ale unor cercetători care susțin că acest consum reflectă o evoluție calitativă a vieții, prin prisma faptului că, în general, oamenii ar utiliza mai eficient, pentru alte activități, timpul liber. Totul depinde însă de abordare. Nu de alta, de creșterea cererii de produse ambalate reflectă și un consum mai scăzut de produse proaspete.


vezi și…

De ce trebuie să participi la BucharestFoodSummit 2019? 

 

Comentariile sunt închise