Hardy Schloer, șef operațiuni la Prisma Analytics: Statele evoluate în IT sunt și cele mai mari producătoare din industria alimentară
Schimbările climatice, migrația accentuată, dar și dificultățile crescânde de a produce suficientă apă pentru irigații sunt doar câteva din provocările actuale care trebuie luate serios în calcul și analizate consecvent de specialiștii preocupați de viitorul agriculturii. De aceea, consideră specialistul în geopolitică Hardy Schloer, „este nevoie să aplicăm instrumente de inteligență artificială pentru luarea deciziilor și gestionarea sarcinilor în agricultură”. De asemenea, el a mai precizat că dezvoltarea industriei IT este un sprijin pentru agricultură și acest aspect nu trebuie neglijat.
Despre interferența sistemelor de inteligență artificială cu agricultura și rolul IT-ului în actualul context de creștere a randamentului în industria alimentară ne-a vorbit Hardy Schloer în cadrul unui interviu acordat revistei Food Biz. Redăm în cele ce urmează prima parte a interviului realizat cu reputatul analist:
-
Care sunt principalele provocări din agricultură și industria alimentară în actualul context global al dezvoltării masive de tehnologii inovative?
Cine crede că viitorul aprovizionării noastre cu alimente, în special cultivarea terenurilor agricole și creșterea animalelor este ceva neimportant și ar trebui lăsat doar în mâna țăranilor, greșește. În primul rând, nicio industrie din lume nu va suferi transformări mai mari decât industria alimentară. În condițiile actuale, în care intervin factori precum eroziunea continuă a terenurilor agricole datorată condițiilor climatice și dezvoltării masive de locuințe și migrațiile din întreaga lume ne vor obliga să creștem dramatic randamentul în producția alimentară. Dar, toate acestea în contextul unei sensibilități crescute în ceea ce privește pesticidele, îngrășămintele, condițiilor de creștere a animalelor, modificările genetice și preocupările crescânde de a consuma zilnic alimente sănătoase și bogate nutritiv.
-
Cum vor influența sistemele IT și de inteligență artificială agricultura, domeniu încă dominat de multiple activități care implică manoperă masivă și costisitoare?
La aspectele sumar enumerate mai sus se adaugă și dificultățile crescânde de a produce suficientă apă pentru irigare, iar răspunsul devine foarte evident. Este nevoie de multă știință și trebuie să aplicăm instrumente de AI (Artificial Intelligence), nu doar pentru asistarea procesului de luare de decizii în agricultură și zootehnie, ci și cu privire la modul în care gestionăm sarcinile zilnice în curs de desfășurare, care au produs chiar și un termen complet nou numit „agricultură de precizie”.
-
Ați pomenit anterior despre termeni precum randament și competitivitate în industria agroalimentară. Există posibile vulnerabilități care pot interveni în contextul acestor provocări care țin de obținerea continuă a unor producții tot mai mari?
Cei care au adoptat deja tehnicile rafinate ale agriculturii de precizie produc randamente considerabil mai bune, ceea ce îi face pe cei care nu practică astfel de metode să rămână în urmă și să fie foarte vulnerabili în termeni de competitivitate.
Nu este de mirare faptul că top zece cele mai puternice națiuni din lume, care sunt în același timp și cele mai dezvoltate țări din lume în ceea ce privește industria IT, au devenit cei mai productivi zece producători în industria alimentară – toate folosind intens tehnologia informațiilor în agricultură.
Invitat special la Bucharest Food Summit 2019
Hardy Schloer a fost invitatul special al celui mai important eveniment al anului, dedicat tehnologiilor și industriei agroalimentare, Bucharest Food Summit. Analistul Hardy Schloer este cel care a prognozat căderea puternică a indicelui Dow Jones, cel mai important indice al pieței de capital la Bursa din New York, cofondator al companiei Raven Pack, care livrează rapoarte de analiză și prognoză unor mari instituții financiare din întreaga lume, președinte al Schloer Consulting Group și șeful departamentului de operațiuni (COO) la Prisma Analytics.
alte articole…
Nicolae Badea, CEO Computerland: departajare între companii, după implementarea AI (partea I)
Comentariile sunt închise