Florin Dănescu, ARB: Comunicarea cu finanțarea economiei nu există
Florin Dănescu, președintele executiv al Asociației Române a Băncilor (ARB), susține că este un lucru esențial ca industriile să aibă strategii dacă vrem ca economia românească să funcționeze cu adevărat. Din păcate, însă, la câte legi se dau în România este greu nu doar să le ții socoteala, darmite să le și aplici. Și atunci de ce să ne mai mire lipsa de încredere a multor români față de sistemul bancar?!
„Între 2015 și prezent au fost peste 50 de legi care au răsturnat percepția industriei bancare din România pentru piața din România.(…) Există un studiu făcut de un profesor de la Harvard despre impresia la prima vedere. 25% din percepția la prima întâlnire este dată de doi indicatori mari pe care să-i simți subliminal: competență și încredere. Tot studiul spunea că dacă ești competent, dar nu de încredere, atunci esti un dușman periculos. Aceasta trebuie să învătăm apropo de comunicare”, a declarat Florin Dănescu, la Bucharest Food Summit 2019.
El a mai vorbit și despre faptul că, din păcate, deși se încearcă de ani de zile să se creeze un mediu comunicațional la nivel decizional de business, acest demers este departe de a fi concretizat.
„Comunicarea cu finanțarea economiei nu există, deci în concluzie finanțarea economiei merge la întâmplare, nu putem să avem strategii, să le aplicăm, în momentul când dai 50 de legi. Sunt multe lucruri pozitive, am creat o strategie, am muncit un an și jumătate la ea, a fost aplaudată la Bruxelles, are o reverberație europeană, mai ales că România are cele mai multe probleme..()…În orice mediu comunicațional 1% se vorbește despre economie și 99% despre politică. Nu avem un reflex negativ despre politică, dar când vom mișca acest indicator al percepției publice, al comunicării, al atenției, al realizării importanței economiei pentru fiecare cetățean din România, cred că vom face un pas”, a precizat Dănescu.
O problemă este și gradul redus de intermediere financiară din România: 26%, în prezent, faţă de 40% în 2009, adică cel mai mic din Europa…
Pentru moment, însă, întrebarea care preocupă pe toată lumea este cum poate să crească economia și să fie băgat în seamă mediul de business de către decidenți. Mai simplu spus, pe când un echilibru cu vocea politică?!
vezi și…
Oana Livia Badea: România este al 2-lea exportator de forță de muncă după Siria
Comentariile sunt închise