A V-a ediție a congresului “De la fermieri pentru fermieri”

Cea de-a cincea ediție a congresului “De la fermieri pentru fermieri”, eveniment anual al Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR), va avea loc în data de 6 februarie la Hotel Crowne Plaza din București. Manifestarea va reuni teme de interes major pentru țara noastră în această perioadă de transformări majore ale politicii agricole comune (PAC), fiind invitați să participe alături de cei care fac politica agricolă a României, și reprezentanți ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale, Confederației Europene a Porumbului, fermieri și cercetători de pe alte meridiane.

„Noi credem că este cel mai important eveniment al fermierilor de la început de an, în sensul că sperăm să avem alături de noi cei mai reprezentativi agricultori din România, dar și cele mai importante organizații din sector, precum și reprezentanți ai Comisiei Europene, DG AGRI, europarlamentari și oficiali ai MADR. De asemenea,  avem invitați fermieri din SUA, Italia, Franța, reprezentanți ai agricultorilor din Germania, institute de cercetare, cum este institul Arvalis care ne este alături an de an, precum și organizații europene ale fermierilor”, ne-a declarat Alina Crețu, director executiv APPR.

Așa cum era de așteptat, viitoarea politică agricolă comună (PAC), Planul Național Strategic (PNS 2021-2027) și provocările pe care le presupune producția de cereale, și în mod special porumbul, se vor afla pe agenda congresului APPR.

„Avem două direcții mari de discuții, pe de o parte, viitoarea PAC – încercăm să aflăm care sunt noutățile și ce înseamnă acest green deal și care ar fi provocările din punct de vedere al strategiilor pe care să le adopte MADR, dar și noutățile în ceea ce privește Planul Național Srategic, iar pe de altă parte, vor fi dezbateri tehnice legat de provocările la adresa fermierilor  în ceea ce privește producția de cereale, bineînțeles legat în mod special  de porumb, dar și în cazul celorllate culturi, pentru că oricât de buni am fi din punct de vedere tehnic, fără o legislație și fără reguli pentru fermieri este foate complicat să facem tehnologie când vorbim de interzicerea unor produse de producția plantelor sau de limitarea subvențiilor. Toate aceste lucruri au impact și asupra părții de tehnologie. De aceea am chemat reprezentanți importanți ai institutelor de cercetare la nivel european pentru ca să ne spună care sunt provocările altor fermieri și direcțiile viitoare de cercetare”, a mai spus Crețu.


vezi și …

Meatopia – Festivalul iubitorilor de carne!

Comentariile sunt închise