#RomâniaFuncționează. Muncim intens cu toți cei 500 de oameni
CAI Curtici
Pe de o parte frica de boală, peste 4 miliarde de oameni blocați, unii mor, alții își pierd business-urile sau joburile.
O mare parte din economie stă.
Simultan, de cealaltă parte, alții funcționează la parametrii maximi, criza și situația de urgență aducându-le creșteri de venituri, oportunitati și profit.
Dimitrie Muscă e dintre cei care ‘duduie’. Ca de obicei. Are deja legenda de ‘Făt Frumos al Integrării’ în agribusiness-ul României.
În timpul crizei acest fermier integrator își demonstrează din nou abilitățile. Produce de toate, vinde de toate, investește în multe.
Văzându-l două zile la treabă, uneori alături de fiul său Călin Muscă, un fermier ultramodern de alt tip, (o să vorbim cu și despre el în curând), am realizat că acest Dimitrie Muscă e o pasăre rară. E în primul rând ‘fermier de oameni’, cu mare știință de ținut în tensiune înaltă oricâți oameni cu care intră permanent în contact.
Azi e mai în miezul trebii ca oricând: vorbește într-una la telefon, vorbește cu zeci de oameni care i se perindă în birou, dă interviuri on-line, la telefon, și mie în direct, alergă împreună cu mine și cu alții din fermă în fermă, se ceartă cu oficialii încercînd să convingă în favoarea agriculturii, se sfătuiește cu băiatul lui, strigă, laudă, calculează, înjură, râde, conduce mașina, din fabrică în fabrică, din holdă în holdă, iar la sfârșitul zilei de-abia așteaptă ziua următoare.
Pentru că toți cei 500 de angajați din holdingul CAI Curtici sunt la treabă. Unii de la ora 3 în fiecare dimineață, pentru că animalele – cu miile – au regulile lor bine stabilite.
Zicala perioadei de pandemie: Cei 500 de oameni ai noștri lucreză normal.
Și ca să-i însuflețescă, la sediul central al holding-ului, la ore fixe, cântă o melodie de ceas de turn, și se aud dangăte de clopot, de aude tot Curticiul.
Cred că și prietenii noștrii unguri ascultă aceste melodii cu urechea lipită de graniță.
Conștient și mândru, Dimitrie Muscă, cu plete înspicate (dar adolescentine), îi armonizează pe toți într-o singură direcție – să muncească zi-lumină, 6 zile pe săptămână.
Să producă mâncare cât mai multă și mai bună.
Pe bani buni!
Pentru că mai urmează…
Editat Bogdan Popovici
Editare online Marina Popovici
Comentariile sunt închise