Varujan Pambuccian: Clasa industrială va dispărea complet din istorie, din cauza inteligenței artificiale

Comunitatea de business din România este de fapt o lume de real-estate, iar cea mai mare problemă cu care se confruntă țara noastră, în prezent, este faptul că suntem o țară de lohn, un segment în cădere liberă și care va continua să se subțieze, din cauza robotizării, susține deputatul Varujan Pambuccian, membru în Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor. După ce ani de zile a ajutat industria de IT să se dezvolte într-un ritm invidiat de alte sectoare și nu doar la noi, acum, Varujan Pambuccian a devenit conștient că de fapt, nu a făcut altceva decât să ajute la nașterea unui monstru: industria lohn-ului.

„Suntem o țară de lohn și aceasta este cea mai mare problema, noi închiriem forța de muncă și de aceea o să mergem în picaj, pentru că lohn-ul se va subția din motive simple: din cauza robotizării, clasa industriala dispare complet din istorie, datorită inteligenței artificiale, proletariatul nonmanual dispare încet încet. (…) Am constatat că tot ce am făcut ca să cresc industria de IT, a fost de fapt să cresc un monstru: adică industria de lohn. Asta facem în IT astăzi”, a declarat Varujan Pambuccian în cadrul celei de-a treia ediții a FoodIntelForum.ro, eveniment desfășurat pe 25 iunie la ICDP Mărăcineni.

Industria de IT a crescut spectaculos și a ajuns bine, deocamdată, pentru că va urma o curbă descendemtă, inerentă, de altfel. Acesta este și mersul lucrurilor, până la urmă.

“Pentru că programatorul începe să fie înlocuit de sistemul de inteligență artificială, orice activitate bazată pe reguli, în 10-15 ani face obiectul inteligenței artificiale”, a mai spus Pambuccian.

Cât despre cercetarea agricolă românească, una din temele principale abordate la evenimentul de la Mărăcineni, Pambuccian este de părere că este urmată o cale greșită.

„Noi finanțăm cercetarea în sensul finanțării locurilor de muncă în cercetare, ceea ce este foarte greșit. Nu finanțăm un scop, noi finanțăm o chestie socială, este o mare eroare, iar acolo unde oamenii lucrează pentru un scop, nu știm să îi stimulăm”, a mai spus Pambuccian.


vezi și…

FoodIntelForum – Tehnologia sprijină agribusiness-ul românesc în pandemie

Comentariile sunt închise