Viitorul mecanizat al producției de ulei de măsline din Sicilia

În timpul sezonului de recoltă în Sicilia, se pot vedea plase de culoare verde în câmpurile de măslini, împrăștiate pentru a prinde mormane de măsline verzi. Culesul se realizează cu ajutorul unor greble și mașini de mână care se înfășoară pe ramuri și scutură ușor măslinele. Culesul de mână este modul în care recolta a fost făcută de generații și cum se va face în continuare pentru livezile siciliene existente, având în vedere amplasarea lor pe terenurile deluroase precum și tipurile de măslini.

Bono, cel mai mare producător de ulei de măsline extravirgin din Sicilia, încearcă să preia tehnicile de producție utilizate pe scară largă în Spania și să aducă acest model în Sicilia. Compania este o companie de familie ce a investit peste 1 milion de dolari pentru a cumpăra aproximativ 1.000 de acri de terenuri aride în Trapani și în alte părți din Sicilia pentru a cultiva măsline folosind cele mai moderne tehnici de cultivare.

Primii 100 de acri din noile livezi ale companiei Bono au fost plantate în 2018 și mai multe au fost plantate anul trecut. Au ales să planteze Arbequina, o varietate spaniolă, deoarece crește într-un copac mic, care poate fi recoltat eficient cu un tractor specializat.

În funcție de recolta anuală, Bono produce 60-65% din uleiul de măsline din Sicilia și sunt responsabili pentru 6% din producția totală de ulei de măsline din Italia.

Spania continuă să fie cel mai mare producător mondial de ulei de măsline, producând de obicei mai mult decât următoarele trei mari țări producătoare (Italia, Grecia și Tunisia), potrivit lui Joseph Profaci, directorul executiv al Asociației de ulei de măsline din America de Nord.

„Culesul și prelucrarea măslinelor a fost o tradiție siciliană de generații”, a spus reprezentanții Bono. „Cu toate acestea, cererea consumatorului de pe tot globul s-a schimbat în ultimul deceniu, cerând mai mult ulei de măsline extravirgin de înaltă calitate pe rafturi, iar noi trebuie să putem oferi un produs sicilian cultivat la cantitatea pe care o solicită publicul. Terroirul nostru produce unele dintre cele mai râvnite ulei de măsline extravirgin din lume, dar dacă vom continua să culegem manual, nu vom putea să fim în pas cu cererea.”

Sursă: Forbes.com

Articol editat de Alexandra Pașa


Vezi și …

Strauss România / Doncafé, preconizează oportunități datorită e-commerce

Comentariile sunt închise