AFIR a plătit 5,98 de miliarde de euro prin PNDR
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a plătit 5,98 de miliarde de euro până în prezent prin PNDR 2014-2020, după cum anunță conducerea instituției, ceea ce înseamnă peste 63% din totalul fondurilor alocate României în valoare de aproximativ 8 miliarde euro prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.
Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros a avut o videoconferință de lucru cu personalul de conducere al Agentiei, în care a analizat stadiul implementării PNDR și situația absorbției fondurilor europene nerambursabile pentru dezvoltare rurală.
„Am așteptări mari de la această instituție și sunt convins că ele se vor materializa în cursul acestui an. Sprijin fără ezitare activitatea AFIR și voi fi un partener permanent al dumneavoastră în procesul de absorbție a fondurilor. Sunt încă anumite discrepante între structurile teritoriale ale Agenției, iar acest lucru trebuie să fie cât mai curand atenuat pentru a avea o instituție puternică și unitară care să își îndeplinească cu succes toate obiectivele care duc la dezvoltarea mediului rural românesc”, a declarat Adrian OROS, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
O altă cifră importantă în evoluția absorbției fondurilor PNDR o reprezintă suma autorizată la plată până în prezent pentru măsurile gestionate de către AFIR în anul financiar 2020. Este vorba despre 456 de milioane de euro.
„Situația generată de pandemie este un factor perturbator important pentru beneficiarii noștri și, în consecintă, și pentru absorbția fondurilor pe care le gestionăm. Agenția depune toate eforturile pentru a depăși această situație și pot spune că am reușit să facem acest lucru până în prezent. Având în vedere evoluția de până în acest moment a plăților realizate de AFIR, pot afirma în deplină cunoștiință de cauză că vom atinge și chiar vom depăși ținta propusă pentru acest an de 550 de milioane de euro plătite pentru măsurile pe care le gestionăm”, a precizat Mihai Moraru, directorul general AFIR.
Vezi și …
Academia Română recomandă creșterea rezervei de stat la cereale
Comentariile sunt închise