Cerințele tehnologice adaptate la schimbările climatice

În contextul actual al schimbărilor climatice este esențial ca tehnologia să țină pasul cu particularitățile mediului înconjurător. De aceea, pentru a avea rezultate economice îmbunătațite în ferme și pentru a asigura un sistem agricol sustenabil.

În ultimii ani s-au înregistrat pierderi semnificative de recolte, ceea ce a pus presiune pe cât de importantă este îmbunătățirea tehnologiei soiurilor și a hibrizilor, și pe elaborarea tehnologiilor agricole.

MADR a demarat un proiect în acest sens, prin Planul Sectorial ADER 2022, rezultatele acestor studii fiind asteptate cu nerăbdare de către fermieri.

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Fundulea, împreună cu specialiști de la Stațiunile de Ceretări Agricole Secuieni-Neamț, Valul lui Traian – Constanța și Teleorman, precum și din cadrul Universității din Craiova.

Această întreagă echipă testează 25 de soiuri și linii de grâu de toamnă și 10 genotipuri de grâu. Aceste soiuri au fost semănate în culturi comparative și condiții tehnologice diferite, cu diverse tipuri de climă și sol.

Remarca principală în toate scenariile testate a fost cantitatea insuficientă de precipitații, în toate fazele de cultivare a semințelor.

Sursă: BASF

Articol editat de Teodora Stancea


Vezi și …

Fermierii din Arad și Timiș, împotriva modificarii legii petrolului

Comentariile sunt închise