La Provincia, brand al Grupului Carmistin, lansează ouăle BIO
Ouăle BIO La Provincia provin de la găini crescute cu acces în aer liber și sunt hrănite exclusiv cu furaje din agricultură sută la sută ecologică, acesta fiind cel de-al doilea produs BIO din portofoliu.
În următorii cinci ani, cererea pentru ouă bio va crește în ritm constant, atât în România cât și în Uniunea Europeana, a declarat Andrei Brumaru, director executiv Carmistin.
“Cererea pentru ouă va fi din ce în ce mai mare. Este una dintre proteinele cele mai ieftine pe care le putem produce și, cu siguranță, în următorii cinci ani cererea pentru ouă va crește în ritm destul de accelerat, la fel cum va crește și pentru carnea de pui BIO. Noi atacăm zona de ouă bio în momentul ăsta, iar de un an și ceva am autorizat și abatoarele de producție carne pentru a putea sacrifica și a produce carne BIO, pentru că noi credem foarte mult în producția de alimente sănătoase și atunci strategia noastră de dezvoltare este în direcția aceasta. Vrem să producem hrană cât mai sănătoasă și cât mai sustenabilă”, a afirmat el.
Potrivit acestuia, pentru a produce ouă și carne BIO, sunt necesare condiții speciale, care implică nu doar investiții, ci și o tehnologie diferită și un timp destul de mare pentru punerea în practică a acestor condiții. Astfel, creșterea de cheltuieli pentru ouă și carne bio este estimată de reprezentanții companiei undeva între 35% si 40%.
“Dar nu totul pleacă de la cheltuieli. Fluxul și tehnologia de a produce Bio este cu totul și cu totul altceva. În primul rând, ai nevoie între 2 și 3 ani ca să certifici că terenul pe care urmează să produci cereale BIO și, respectiv, să faci ferme BIO trebuie să treacă printr-o perioadă de reconversie, perioadă care durează 2-3 ani, în funcție de tipul de cultură, perenă sau sezonieră, după care îți construiești ferma și respecți regulamentele europene care te certifică producător BIO. De la suprafața exterioară, deci toate păsările trebuie să crească și să aibă acces în exterior și discutăm de 4 metri pătrați pe cap de pasăre, și pentru ouă și pentru carne, apoi sunt condițiile legate de furaj. Toate furajele pe care le mănâncă animalele respective sunt din producție certificată bio. Este necesară o unitate specială care să producă furajul ăsta, care să fie la rândul ei certificată ca unitate producătoare de furaje BIO“, a explicat Andrei Brumaru.
Brumaru a mai precizat că prin aceste investiții nu se urmărește câștigul, ci “mai degrabă vrem sa fim primii care pun piciorul in zona asta, sa educam piața cu privire la alimentația sănătoasă si sa ne facem o imagine de companie car care are un portofoliu diversificat si produce hrana sănătoasă”.
Ouăle BIO La Provincia vor fi disponibile în rețeaua magazinelor Lidl şi Kaufland, la un preţ de 24,99 lei/cofrajul de 20 ouă (S), şi online, prin aplicația sezamo.ro, la un preţ de de 29,49 lei/cofrajul de 20 ouă (S).
Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii active în producția de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor, dar și în producția de cereale, în cadrul Carmistin fiind integrați în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultura bio. Obiectivul Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România.
Sursa: AgroFood
Editor: Carmen Munteanu
Comentariile sunt închise