Decizii cheie pentru sprijinirea afacerilor în agricultură

Agricultura din România, un pilon vital al economiei naționale, se confruntă cu provocări semnificative din cauza inflației și a impactului războiului din țara vecină. În acest context, mulți întreprinzători români din domeniu se întreabă dacă afacerile agricole mai sunt viabile, cu atât mai mult în contextul importului de cereale din Ucraina.

Recent, autoritățile de la București au luat o măsură de impact pentru antreprenorii agricoli, solicitând Comisiei Europene să prelungească restricțiile privind importurile de cereale din Ucraina.

În plus, vestea bună pentru agricultori continuă. Ministrul Agriculturii a anunțat o subvenție de 30 de euro pe tonă la exportul de cereale, măsură care ar sprijini considerabil firmele autohtone.

Această hotărâre oficială, provenită de la Guvern, a generat deja discuții internaționale.

“Am încheiat un acord la Varșovia prin care cele cinci state afectate de război solicită prelungirea importurilor de cereale din Ucraina până la sfârșitul anului”, a declarat oficialul guvernamental.

Decizia vine în urma unei videoconferințe cu reprezentanții altor state afectate, în timp ce problema prelungirii restricțiilor și a derogării de la lăsarea unui procent de teren nelucrat în România sunt discutate intens la nivelul UE.

Ministrul ucrainean al Agriculturii a confirmat că România nu este destinația pieței pentru cerealele lor, întărind astfel argumentul pentru prelungirea interdicției.

Oficialul guvernamental subliniază că înțelege dificultățile financiare cu care se confruntă fermierii și propune subvenționarea exportului de cereale cu 30 de euro pe tonă pentru a compensa costurile de transport crescute.

Aceste măsuri reflectă angajamentul Guvernului față de agricultori și economia agricolă națională, oferind sprijin în fața provocărilor actuale.

Sursa: Playtech

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise