Emiratele Arabe Unite interesate să importe berbeci românești

Emiratele Arabe Unite (EAU) constituie o piață de desfacere tot mai importantă pentru fermierii români. Oficialii de la Ministerul Agriculturii susțin că România ar putea exporta anual două milioane de berbeci românești pe această destinație. Este drept, însă, că la acest moment, demersul este la stadiul discuțiilor directe între companiile emirateze și firmele românești pentru perfectarea unor contracte comerciale, potrivit AGERPRES, relatează agrostandard.ro.

“Ovinele reprezintă, în momentul de față, un potențial extraordinar de export, pe care România îl deține, iar acesta trebuie valorificat la maxim”, susțin reprezentanții MADR.

România a exportat în Emiratele Arabe Unite produse în valoare de 83 milioane euro în ultimii doi ani, în timp ce importurile au fost de doar aproximativ 220.000 euro.

În 2018, oficialii români au efectuat vizite la cel mai înalt nivel în EAU, având loc întâlniri cu societăți precum: Al Farzana Trading din Dubai, Al Dahra Holding din Abu Dhabi, compania Oasis Livestock din Abu Dhabi, compania Al Eatemad LLC din Abu Dhabi si cu societatea Thani Capital LLC din Dubai. Mai rămâne acum să vedem și când vom reuși să livrăm două milioane de berbecuți anual pentru Emiratele Arabe Unite!

România ocupă locul patru în Uniunea Europeana (UE) la efectivele de ovine și caprine, cu 11,69 de milioane de capete, după Marea Britanie, Spania și Grecia.


alte articole…

Top 10 beneficiari de subvenții din agricultură. Peste 9 mil. euro au mers la Agricost!

 

 

Berbeci româneștiEAUMADR