Restaurantele și IoT (Internet of Things)

Revista Food and Drink News din Marea Britanie abordează, într-un articol scris de Rachel Whiteley, problematica aplicării IoT în restaurante. Tot mai multe sectoare economice sunt forțate să implementeze cele mai noi evoluții tehnologice, lucru valabil chiar și pentru restaurante. IoT schimbă și va schimba în continuare, uneori radical, modul în care trăim și muncim.

Restaurantele folosesc, în prezent, diverse tehnologii pentru a monitoriza echipamentele din bucătărie și din toate zonele de lucru pentru a fi sigure că totul funcționează corect. Senzorii comunică unii cu alții și transmit managerului toate informațiile necesare de la un dispozitiv smart, iar toate acele informații sunt stocate în Cloud. Aceste date sunt monitorizate, stabilindu-se anumiți parametri care, când sunt atinși, emit alerte astfel încât să existe răspunsuri corespunzătoare. Prin implementarea IoT în restaurante apar o serie de beneficii: pot fi văzute informații despre activitățile curente, consumul de energie, calitatea aerului, securitatea alimentelor, întreținerea echipamentelor și poate fi determinat nivelul deșeurilor.

Prin implementarea IoT în cadrul unui restaurant avantajele ating numeroase laturi: maximizarea activelor prin managementul întreținerii utilajelor, un control mai bun al produselor alimentare (mai ales păstrarea lor la rece) și un control net superior al calității.

Sursa: https://www.foodanddrinknews.co.uk/2019/restaurants-and-the-application-of-iot/

Comentariile sunt închise