O treime din restaurantele din România nu-și mai pot relua activitatea

În condițiile în care data de 15 mai este anunțată ca fiind termenul la care se revine la Stare de Alertă, ceea ce teoretic, cel puțin, dă operatorilor din sectorul HORECA posibilitatea reluării activității, firmele din sector încep să-și facă planuri pentru perioada următoare.

Din păcate, nu toți operatorii vor putea să-și redeschidă unitățile, după pauza determinată de restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. La acest moment, 30% din restaurantele din România nu mai pot să-și reia activitatea, a declarat la Antena3 Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA). Și pentru restul, va fi, însă, foarte greu. Modul de defășurare a activității va depinde până la urmă și de evoluția pandemiei, ceea ce e dificil de prognozat la acest moment.

HORA a publicat recent un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți.

„Urmare a amenințării pandemiei globale și a măsurilor instaurate de autorități, industria noastră a fost cea mai afectată, atât la nivel local cât și international, înregistrând un declin atât de brusc, încât a determinat suspendarea activității în cazul a peste 90% dintre operatori. Am ințeles și am fost de acord totodată cu necesitarea măsurilor întreprinse până acum.

Având în vedere apropierea datei de 15 mai, anunțată ca fiind data la care revenim la Stare de Alertă, ce ne va da posibilitatea reluării activității, pentru operatorii din HORECA, e important să existe un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți”, transmite Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

Sursă articol Antena3.ro


vezi și…

Bani pentru apicultori

 

Comentariile sunt închise