România, codașă la automatizare: 15 roboți industriali la 10.000 angajați

Datele Federaţiei Internaţionale pentru Robotică arată că, în România, există, în prezent, 15 roboţi industriali la 10.000 de lucrători, sub nivelul înregistrat în Polonia sau Ungaria.

În acelaşi timp, media globală este de 74 roboţi industriali la 10.000 de angajaţi, potrivit datelor citate de proiectantul şi integrator de soluţii multitehnice, IMSAT Groupe SNEF.

În acest context, Grupul anunţă dezvoltarea diviziei de integrare sisteme robotice şi devine unic partener oficial în România al Kawasaki Robotics, unul dintre cei mai mari producători de roboţi industriali din lume. Astfel, în laboratorul de robotică IMSAT RobotLAB, printr-o investiţie de 500.000 de euro realizată în Bucureşti, compania efectuează pretestarea sistemelor şi simularea soluţiilor robotizate, iar clienţii pot să urmărească în timp real cum avansează proiectul, potrivit Agerpres.

Prin parteneriatul cu Kawasaki Robotics, IMSAT Groupe SNEF preia competenţele acestui producător pentru piaţa locală, oferind toate serviciile: integrarea de roboţi Kawasaki, servicii de mentenanţă, piese de schimb şi training. În plus, compania poate implementa proiecte cu roboţi industriali şi pe pieţele externe.

Oficialii companiei poartă discuţii cu mai mulţi clienţi din afara ţării despre potenţiale proiecte cu roboţi industriali (Austria, Germania şi Bulgaria) în diferite industrii, precum farma, siderurgie sau FMCG.

IMSAT Groupe SNEF proiectează, dezvoltă şi integrează soluţii multitehnice pentru cele mai complexe aplicaţii. Compania numără peste 1.100 de specialişti, cu experienţă în proiecte implementate în România şi în peste 35 de ţări de pe patru continente.

Articol editat de Viorela Pitulice 


vezi și…

Louis Dreyfus a vândut două silozuri din Ucraina

 

 

Comentariile sunt închise