10.000 de restaurante din România ar putea să nu se mai redeschidă niciodată

Aproximativ o treime dintre restaurantele din întreaga țară ar putea să nu se mai redeschidă niciodată, în urma pandemiei de coronavirus.

În jur de 10.000 de restaurante din România, adică aproximativ o treime dintre cele 35.000 – 40.000 de unități de acest fel din țară, ar putea să rămână închise după această pandemie.

Estimarea vine de la Dragoș Petrescu, președintele patronatului industriei HoReCa, dar și proprietarul restaurantelor City Grill.

Businessul restaurentelor se ridică la o cifră de 15 – 17 miliarde de lei anual, iar valoarea veniturilor a scăzut drastic, la jumătate, în ultimele luni, pe fondul impunerii măsurilor de restricție cauzate de pandemie. Patronii din sectorul HoReCa spun că fac mari eforturi pentru a-și păstra angajați cei 400.000 de oameni, chiar dacă au primit ajutoare de la Guvern.

Continuarea articolului pe Wall-Street.ro

Editat Ioana Ștefanco


vezi și…

Exporturi de circa un miliard de euro la cereale, în primele patru luni din 2020!

 

Comentariile sunt închise