Porumbul, în topul produselor agro importate

România a importat cantități mari de porumb, în timp ce exporturile au fost interzise pe timpul pandemiei pentru a salva consumul intern, arată cele mai recente date furnizate de către Institutul Național de Statistică, la cererea Economica.net.

“Noi cu siguranță nu facem importuri pentru consumul nostru. Este posibil ca în aceste date să apară importurile de tranzit către Serbia si Ungaria, pentru că nu este marfă românească. Mai este posibil să se importe porumb pentru floricele și cel pentru sămânță”, explică pentru Economica.net Vasile Varvaroi, președintele Asociaţiei Române a Comercianţilor de Produse Agricole

Guvernul a interzis pentru o perioadă limitată exporturile de cereale către țări terțe, valoarea importurilor a fost de 31,3 milioane de euro, față de peste 17 milioane de euro cu un an în urmă.

Cele mai multe importuri au fost din Germania ( 136 mil. euro), Ungaria (127,3 mil. euro), Polonia (92,8 mil. euro) și Olanda (74,4 mil. euro), cu 17% mai mari decât în aceași perioadă a anului 2019.

Continuarea articolului pe Economica.net

Articol editat de Alexandra Pașa


Vezi și …

Restaurantele nu se deschid!

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim