Hotelurile de la mare au rezistat. Ocupare de 80% în septembrie

Hotelurile de la mare care au rezistat peste sezon sunt ocupate în proporţie de aproximativ 80% în primele zile din septembrie. Mai mult de jumătate din turişti au plătit cu vouchere de vacanţă.

Potrivit unei analize a Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa, voucherele de vacanţă au salvat sezonul estival în acest an, mai mult de jumătate dintre turiştii veniţi pe litoralul românesc, inclusiv în aceste prime zile din septembrie, făcând rezervări pe care le-au achitat cu tichete de vacanţă emise anul trecut si a caror valabilitate a fost prelungită până în luna mai 2021.

Fără cazările cu vouchere, hotelierii de pe litoral, care şi aşa au avut cu 30% mai puţini clienţi decât anul trecut pe durata întregului sezon, ar fi intrat în colaps.

Până pe data de 15 iulie, anul acesta, hotelurile de pe întreg litoralul românesc atinseseră un grad mediu de ocupare de 37%, nereuşind să-şi acopere nici măcar costurile de funcţionare, după ce în luna mai şi în prima parte din iunie nu au putut primi turişti, pentru că nu fuseseră emise normele de funcţionare, dar si din cauza „bâjbâielilor de comunicare din partea autorităţilor centrale”.

Continuarea articolului pe BusinessMagazin.ro


vezi și…

Terenuri concesionate pentru tinerii fermieri

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim