Dragos Preda, Rolix: Nu se mai face cercetare doar de dragul cercetării!

Dragoș Preda, director general Rolix, descrie într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FoodBiz perspectiva sa asupra evoluției cercetării în agribusiness.

Anul viitor începe un nou exercițiu financiar european însă fondurile vor ajunge cu întârziere la beneficiari, cel mai probabil. Drept urmare, un suflu nou în zona de cercetare se va simți abia la finalul anului 2021, chiar începutul anului 2022. “Avem îndoieli că va începe ceva în 2021”, este convins Dragoș Preda.

Întrebat dacă piața românească are nevoie de cercetare și unde se simte cel mai stringent acest lucru  pe zona agro, Dragos Preda spune că “piața în sine nu cere cercetare, piața cere servicii, soluții”.

Fie că discută despre cercetare în zona energiei regenerabile, energie verde sau agro, Dragos Preda este un entuziast când vine vorba de automatizări de orice fel. “Nouă ne place foarte mult partea de automatizare pentru producție, combinată cu partea de condiții de mediu, tot ce înseamnă condiții de mediu: senzori care captează diverse informații, le pun pe cloud, declanșează alerte etc.”, declară reprezentantul Rolix.

Accent tot mai mare pe colaborarea dintre companiile private și institute

“Dacă înainte se făcea cercetare la nivel de institute de cercetare, în ultimii ani se pune accentul pe o colaborare dintre o companie privată și un institut, adică pe transfer tehnologic- studiem împreună, iar după ce studiem facem un produs palpabil, un obiect pe care îl scoți pe piață și este în competiție cu alte produse. Nu se mai face cercetare doar de dragul cercetării!”, afirmă Dragoș Preda.

Rolix, o companie întemeiată de entuziaști IT, și-a ocupat locul în piață ca fiind o companie ce s-a perfecționat în producerea confecțiilor metalice, pentru ca ulterior să își îndrepte atenția către cercetare și inovare.

Mulțumit de rezultatele de până acum și  încrezător în proiectele viitoare, Dragos Preda declară că și-ar dori “mai multă deschidere la colaborare pentru cercetare atât din partea instituțiilor de cercetare, cât și a inventatorilor. Doar așa putem progresa”.


Vezi și…Producător de produse tradiționale vizează dublarea cifrei de afaceri în 2021

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim