Roboți zburători pentru culegerea fructelor de la Kubota

Firma japoneză Kubota a investit 20 mil. euro în start-up-ul israelian Tevel, care dezvoltă roboți zburători autonomi pentru culegerea fructelor.

Start-up israelian, creat în 2017, a dezvoltat roboți zburători capabili, datorită inteligenței artificiale, să culeagă diferite tipuri de fructe direct din copaci.

Mașinile roboți zburători sunt operaționale deja și ar trebui să fie puse în vânzare în 2021.  Robotul realizat de israelieni poate fi soluție pentru fermierii care au probleme cu recrutarea forței de muncă în perioada de recoltare (peste 10 milioane de lucrători sezonieri în întreaga lume). Potențialul de dezvoltare pentru acest gen de echipamente pare enorm, numai dacă ne gândim la faptul că producția de fructe la nivel mondial depășește 800 de milioane de tone, fiind recoltată de pe o suprafață de 70 de milioane de hectare, potrivit datelor Kubota.

Sursă articol Reussir.fr

Mai multe despre noile tendințe în tehnologie, despre echipamente și soluții de ultimă oră destinate agriculturii și industriei alimentare veți putea afla la FoodIntelForum Editia a IV-a, 27 aprilie – 4 iunie 2021.


Vezi și…Cum să faci fermă de ovine pe bani europeni

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim