Adrian Chesnoiu: “Câți fermieri fac business în România?”

Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu susține că agricultura românească trebuie privită în context global, iar dincolo de toate problemele cu care se confruntă, dacă astăzi este performantă, se datorează în primul rând fermierilor care știu să-și administreze business-ul. Nu înseamnă, însă, că nu sunt sunt și probleme.

„Dacă România face performanță astăzi în agricultură, o face pe baza fermierilor români, este, cred, un lucru evident pentru toată lumea, pentru că fermierul la nivelul lui de business știe să-și administreze foarte bine afacerea. Problema care se pune este câți agricultori fac în România business”, a declarat ministrul Agriculturii.

Nu în ultimul rând, el a vorbit și de faptul că digitalizarea pătrunde greu în instituțiile statului român, cu referire directă chiar la Ministerul Agriculturii și unde strângerea informațiilor din teritoriu pentru realizarea de statistici se face ca acum câteva decenii, prin telefon.

„În momentul de față, cred că aici este cheia la care trebuie să lucrăm. Ca să poți face politici publice serioase ai nevoie de date precise. Ca să poți să-ți prognozezi viitorul, să poți stabili niște indicatori pe rezultat, trebuie să știi de unde pleci și unde vrei să ajungi”, a mai precizat ministrul Agriculturii


 

Comentariile sunt închise