Energie solară și fonduri pentru agribusiness și industria alimentară

Tranziția către energia solară reprezintă o schimbare esențială în domeniul energiei regenerabile, dar această tranziție poate fi costisitoare. Pentru antreprenorii din sectorul agricol și industria alimentară, trecerea la energia solară poate fi un obstacol major din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, există soluții care pot face această tranziție mai accesibilă, iar una dintre aceste soluții sunt fondurile nerambursabile.

În perioada 20 noiembrie – 15 decembrie, IMM -urile, întreprinderile mari și microîntreprinderile din sectorul agricol și industria alimentară pot depune proiecte eligibile în cadrul programului “Fondul pentru Modernizare: Programul ,,Noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară – Sectorul Agricol și Industria Alimentară”. Acest program oferă posibilitatea de a obține finanțare de până la 1 milion de euro pe megawatt (MW) pentru proiecte care susțin dezvoltarea capacităților de producție a energiei electrice regenerabile, în special energia solară.

Această finanțare poate acoperi costurile legate de achiziționarea instalațiilor necesare generării de energie electrică regenerabilă solară și construcțiile suplimentare care sunt necesare pentru atingerea obiectivelor de producție. Cu sprijinul acestor fonduri, antreprenorii din sectorul agricol și industria alimentară pot face tranziția către energia verde, beneficiind de avantaje competitive în afacerile lor și contribuind în același timp la reducerea amprentei de carbon și a impactului asupra mediului înconjurător.

REI International Consulting este un partener de încredere în acest proces, specializat în consultanță și implementarea proiectelor de investiții prin fonduri europene și scheme de ajutor de stat. Cu o vastă experiență și o rată de succes de 99%, echipa lor oferă sprijin pentru întocmirea dosarelor de finanțare și implementarea proiectelor. Această asistență este esențială pentru a asigura că proiectele respectă criteriile de eligibilitate impuse de finanțatori și pentru a optimiza procesul de solicitare a fondurilor.

Prin accesarea acestor fonduri, antreprenorii din domeniul agricol și producția alimentară pot obține economii semnificative pe termen lung prin reducerea costurilor cu energia, sporind în același timp independența energetică și contribuind la tranziția verde. Alegerea energiei regenerabile, în special energia solară, este o modalitate durabilă de a-și dezvolta afacerile și de a contribui la conservarea mediului înconjurător.

Editor: Stan Rares

Sursa: Agrointel


CLS Budapesta

Comentariile sunt închise