La mulți ani, restaurantelor „La Mama”!

„La Mama” este unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de restaurante din România. Cine locuiește în București, sau a fost în trecere, sigur a trecut măcar o dată pragul unui restaurant „La Mama”. Pentru turiștii care ajung în București, restaurantul cu specific românesc este un „must”.

Pe TripAdvisor scrie că „La Mama este unul dintre cele mai bune locuri din București unde poți degusta bucătăria românească și poți bea cele mai bune vinuri locale la prețuri foarte bune și accesibile!”

Marti, 27 februarie „La Mama” a aniversat 25 de ani de la deschiderea primului restaurant.

Conferința de presă

La orele prânzului, a avut loc prima celebrare a celor 25 de ani, conferință de presă, în prima locație ”La Mama”, pe Barbu Văcărescu nr. 3, un loc cochet și intim, de 50 locuri. Aici s-a pus baza rețelei ”La Mama”, a celor șase restaurante unde poți să guști din preparatele „noii bucătării românești”, cum îi place proprietarul, Cătălin Mahu, să spună.

Întrebat dacă numărul locațiilor nu ar trebui să fie mai mare Cătălin Mahu a răspuns: „Am prieteni care au unul sau două restaurante de douăzeci de ani, e mult sau puțin? Este o chestie de abordare. Dacă erau 100 de restaurante după 25 de ani, întrebarea nu era la fel de potrivită? Ba cred că da, de ce doar 100 și nu 200, de ce doar în România și nu în jumătate de Europa. Nu există răspuns bun sau rău la întrebarea asta.”

Proprietarul a mărturisit că au fost mai multe restaurante La Mama, unele fiind închise pentru că s-au terminat contractele de închiriere și nu s-a reușit prelungirea acestora, admițând, totodată, că echipa a trecut și ea prin crizele ei interne. Pandemia COVID, scăderea furnizorilor, scumpirea prețurilor și lipsa forței de muncă sunt doar câteva dintre provocările cu care s-a confruntat, dar cel mai important este că „La Mama” este un brand recognoscibil și apreciat pe piață care a ajuns să sărbătorească 25 de ani.

Proprietarul a prezentat în cadrul evenimentului primul meniu din anul 1999 (două coli A4 țiplate) unde ciorba de burtă costa 15.000 de lei. Apoi, ca și acum, pe primul loc sunt ciorbele, sărmăluțele și papanașii, iar Cătălin Mahu spune că vinde sute de ciorbițe pe zi. Se mândrește că mâncarea este proaspătă și cu cele mai puține E-uri, ciorbele se fac în fiecare dimineață.

„Prețurile noastre au crescut cu mai puțin decât cele la materia primă. Să nu uităm că prețul uleiului s-a dus de la trei lei la nouă lei. Noi, în industria de restaurante, am fost nevoiți să fim tampon între aceste scumpiri și clienți. În lanțul nostru schimbăm prețurile de două ori pe an. Dacă le-am stabilit în martie, până în septembrie nu m-am atins de ele, indiferent ce s-a întâmplat. În perioada aceasta, le-am majorat între 20 și 40%. În același timp, astăzi în meniul „La Mama” există printre cele mai puține E-uri din București și îmi asum ceea ce spun. Avem gustare pescărească fără E-uri, 80% pui crescut la sol”, a declarat Mahu.

Party „ La Mama”

Seara, aniversarea s-a mutat la La Mama Clubul Țăranului Român unde alături de prieteni, parteneri, artiști și VIP-uri s-au sărbătorit cei 25 de ani de existență cu mâncare, băutură și muzică live bună.

Autor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise