Se închide un restaurant faimos din Cluj, după 16 ani de activitate
După 16 ani de prezență pe piața clujeană, cunoscutul restaurant Baracca se închide pe 12 august. Maria Duca, co-proprietarul și managerul restaurantului, spune motivul care a determinat-o să ia decizia de a pune capăt definitiv acestei povești: „nu mai există spațiu pentru noi”.
Aceasta deși Baracca a fost declarat de trei ori cel mai bun restaurant din țară – a ocupat primul loc în topul celor mai bune restaurante din România în 2018, 2020, 2022 în cadrul „Romanian Hospitality Awards – și a primit de-a lungul timpului numeroase premii, inclusiv în străinătate.
„Acum 16 ani am început ceva ce nu credeam că va deveni ceea ce este acum Baracca. L-am privit cum înflorește prin ochii mei, dar cel mai important, prin privirile clienților noștri, cărora le mulțumesc că au crezut în acest proiect încă de când a început. In timp ce am crescut ca restaurant, am crescut și noi ca familie, de-a lungul anilor Baracca a reusit să obțină cea mai pasională, talentată și muncitoare echipă pe care mi-aș fi putut-o dori vreodată”, a scris Maria Duca, co-proprietarul și managerul restaurantului, pe Facebook.
Managerul Duca le mulțumește tututor celor care au fost alături de ea în cei 16 ani de activitate și își explică decizia de a închide restaurantul.
„Toți acești oameni m-au ajutat să-mi formez visul în realitate, lucru pentru care voi fi mereu recunoscătoare. Momentele pe care acest loc ne-a permis să le trăim împreună sunt cele pe care le vom prețui pentru totdeauna. Totuși, după mulți ani în care am crescut, am început să recunosc că nu mai există spațiu pentru noi, asta m-a condus la decizia de a pune capăt definitiv acestei povești”.
Baracca s-a bucurat de apreciere nu doar natională, cât și internatională, fiind inclus în 2018 și 2019 în ghidul internațional Gault & Millau, un ghid gastronomic de renume care evaluează restaurantele și bucătarii pe o scară de la 1 la 20, acesta fiind și punctajul maxim.
Restaurantul din Cluj promova o „bucătărie contemporană care susţine o viaţă sănătoasă”. Iată și câteva produse reprezentative din meniu și prețuri: tartar de vită – 124 de lei (150 de grame), foie gras – 119 lei (180 de grame), file de pește alb – 148 de lei (250 de grame), supă de ceapă – 47 de lei, vită maturată 21 de zile – 169 de lei (300 de grame) și gogoși umplute 59 de lei (150 grame).
Senior Editor – Viorela Pitulice
Comentariile sunt închise