Cel mai scump meniu din lume
Dacă vă prisosesc 100.000 $, atunci puteți să vă oferiți cel mai scump meniu din lume alegând următoarele produse și preparate:
Mic dejun
- Un fruct mango din prima recoltă din Brisbane (Australia) – 4200 $/bucată,
- Frittata Zillion din homari, cu caviar Beluga din belșug – 1000 $/porția.
Dejun
- Brânză Pole din lapte de măgăriță, produsă în Serbia – 700 $/livră (450 grame),
- Caviar alb Almas, o raritate provenind din Iran, vândut la „Caviar House & Prunier” din Londra ambalat în foiță de aur de 24 carate – 25 000 $,
- Wagyu rib-eye steak, din Hyogo (Japonia), preparat din carne de vacă hrănită exclusiv cu furaje bio, bere și sake și masată zilnic – 2800 $/porția,
- Anqi pho, supă-cremă din trufe albe, bouillon de foie gras și varză de Bruxelles – 5000 $/porția,
- Ca desert, o felie din tortul de mariaj al Ducelui și Ducesei de Windsor, din 1937, păstrat într-o cutie specială și adjudecat la o licitație publică în 1998 contra sumei de 29 900 $.
Cină
- Salată Florette Sea and Earth, preparată de celebrul bucătar al hotelului Hempel, Londra, din caviar Beluga, trufe gratinate, crab și homar, cu un sos balsamic vechi de 30 de ani – 1000 $/porția,
- Sushi auriu Angelito Araneta, servit cu trei perle Mikimoto, fiecare înfășurată în foiță de aur de 24 carate – 2700 $/porția,
- Șuncă Albarragena Iberico de Bellota, din porci crescuți în Spania, servită la Londra – 2682 $/porția,
- Înghețată de ciocolată Frozen Haute, preparat dintr-un amestec de 14 dintre cele mai scumpe varietăți de cacao, acoperită cu foiță de aur de 24 carate și servită într-o cupă din aur – 25 000 $/porția.
La sfârșitul zilei, după un asemenea meniu, „merge” o sticlă de Henry Jayer Richebourg Grand Cru, cel mai scump vin din lume – 16 500 $/sticlă.
Poftă bună!
Comentariile sunt închise