Robot pentru hotelărie lansat de chinezi

Laboratorul de inteligență artificială al Alibaba din China a lansat un robot care poate prelua cu succes o parte din responsabilitățile angajaților din hoteluri.

Robot pentru hotelărie lansat de gigantul Alibaba, în China.

Denumit „Space Egg”, robotul este dotat cu un sistem de navigare, lasere și senzori de mișcare, care ajută la evitarea obstacolelor. De asemenea, este conectat la rețeaua de wi-fi a hotelului, ceea ce îi permite să cheme liftul și să selecteze etajul dorit. Ajuns la destinație, robotul va anunța oaspetele si îi va confirma acestuia identitatea folosind un program de recunoștere facială.

„Space Egg” a fost conceput și pentru transportarea necesarului de lenjerie sau prosoape, dar și pentru livrarea comenzilor de room service.

„Suntem încântați de această dezvoltare extraordinară care ne ajută să depășim decalajul dintre nevoile clienților și timpul de așteptare”, a declarat Chen Lijuan, directorul general al Alibaba.

Pentru moment, robotul pentru hotelărie este testat doar în hoteluri selecte. Odată ce testele vor fi finalizate, specialiștii laboratorului de inteligență artificială vor analiza dacă este potrivit pentru a fi utilizat și în spitale, restaurante și birouri.

Space Egg nu este primul robot funcțional din industria ospitalității, dar este cel mai nou. Savioke a creat deja un robot-majordom denumit Relay, iar LG a lansat CLOi range, un robot care preia sarcinile de chelner în baruri.

Cele mai recente studii în robotică arată faptul că vânzările în acest domeniu vor crește cu aproximativ 25% în următorii doi ani, generând câștiguri de până la 27 de miliarde de dolari.


 

Comentariile sunt închise