Cererea de alimente crește cu 50%

Cererea de alimente va creşte cu 50% până în 2050, impunând o nouă strategie în sectorul agribusiness.

Cererea de alimente se va reflecta în noua strategie în sectorul agribusiness pentru perioada 2019 – 2023 urmează să fie implementată.

Anunțul a fost făcut de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în condiţiile în care până acum investiţiile băncii în acest sector au depăşit 6,7 miliarde de euro.

Se estimează că cererea de alimente va creşte cu 50% până în 2050, ca urmare a creșterii populației și a modificării obiceiurilor alimentare.

Noua strategie BERD în domeniul agribusiness recunoaşte diversitatea economiilor în care banca investeşte şi răspunde la modificarea mediului prin adoptarea unei abordări responsabile, sustenabile şi inovative. Implicarea BERD în acest sector se întinde de-a lungul întregului lanţ de producţie.

„BERD este cel mai mare furnizor de finanţare pentru sectorul agribusiness în regiunile în care operează. Alimentaţia joacă un rol fundamental în viaţa noastră, iar o abordare inovativă este necesară pentru un viitor sustenabil în acest sector”, a declarat Natalya Zhukova, directorul BERD pentru Agribusiness.

Strategia va fi implementată pe baza unei abordări adaptate de-a lungul lanţului de producţie pentru a creşte în mod eficient producţia alimentară. Concomitent, se are în vedere reducerea impactului pe care îl are sectorul agribusiness asupra mediului.


 

Comentariile sunt închise