HoReCa, previziuni de 15 miliarde lei

Până la finele lui 2018, sectorul HoReCa va ajunge la valoarea peste 15 miliarde lei, care este mai mult decât dublă față de cea înregistrată acum cinci ani – 4,5 miliarde lei,  arată o analiză a firmei de consultanţă Frames. Creșterea se datorează acordării de vouchere de vacanţă, care au stimulat semnificativ consumul pe piaţa turismului românesc.

„Industria hotelurilor din România a crescut, în ultimii 5 ani, cu aproape 40%, la o cifră de afaceri de peste 5,5 miliarde de lei în 2017, estimările privind evoluţia din 2018 arată că sectorul hotelier ar putea atinge afaceri de 5,8 miliarde de lei”, se precizează în analiza mai-sus menționată.

În privinţa restaurantelor, industria are şanse ca în 2018, pe fondul creşterii consumului, să depăşească nivelul de afaceri de 10 miliarde de lei, mai mult decât dublu faţă de rezultatul înregistrat acum cinci ani, de 4,5 miliarde lei.

„La nivelul întregii țări, în luna august 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat o creştere cu 9,2%, iar înnoptările au înregistrat o creştere cu 9,1%”, potrivit INS.


 

Comentariile sunt închise