Urmează dispariția oamenilor din ferme?

Compania californiană Iron Ox a creat prima fermă coordonată exclusiv de roboți, care reușesc să înlocuiască cu succes munca agricolă umană, legumele fiind recoltate de robotul „Angus”, cu ajutorul brațului său robotizat.

Având o greutate de peste 400 de kg, Angus poate ridica în mod autonom palete de legume de 300 de kg dintr-un loc în altul. Robotul-fermier a fost conceput să se rotească în interiorul fermei pe roți omnidirecționale, iar funcția sa principală este de a transfera producția de maturare către un alt robot care nu este numit, care transferă plantele de la păstăile de creștere mai mici la cele mai mari. Pentru a face acest lucru, utilizează un braț mecanic ale cărui îmbinări sunt lubrifiate.

Este nevoie, totuși, și de oameni pentru a lega legumele atunci când sunt gata pentru recoltare, dar compania spune că lucrează la un alt robot care se va ocupa și de această „sarcină”.

Pentru agricultura locală, Angus și alți roboți sunt o adevărată inovație, care reușește să evite costurile ridicate ale muncii umane.

În următorii câțiva ani, Iron Ox vrea să deschidă ferme de roboți lângă zone metropolitane din SUA pentru a furniza produse proaspete în restaurante și supermarketuri.


 

Comentariile sunt închise