Kaufland anti-plastic

Kaufland a inaugurat primul magazin din România care este reorganizat după o strategie anti-plastic. Este vorbe despre magazinul Kaufland din București, str. Barbu Văcărescu nr. 120-144, primul magazin din România al unui retailer în care se materializează o strategie anti-plastic.

Proiectul reprezintă o investiție majoră, prin care compania face pași importanți în demersurile de reducere a poluării și de a materializa o strategie anti-plastic, aducând noutăți și soluții în întregul retail românesc, se arată într-un comunicat remis de Kaufland.

Strategia anti-plastic prevede eliminarea a peste 90% din materialele consumabile de plastic de unică folosință și înlocuirea cu materiale 100% biodegradabile sau compostabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Schimbările au fost implementate în cadrul raioanelor de brutărie, legume-fructe, la vitrinele cu servire asistată etc, unde articolele consumabile (ambalaje, folii etc) sunt 100% biodegradabile. De asemenea, și sacii de gunoi din parcare au fost înlocuiți cu alternative sustenabile, iar la casele de marcat au fost introduse sacoșe din materiale biodegradabile.

Costul asumat de Kaufland România pentru ca articolele consumabile folosite în magazin să fie sustenabile (biodegradabile și compostabile), este de patru ori mai mare, investiția companiei ajungând la aproximativ 300.000 euro pe an.

Mai mult, Kaufland își propune să atragă în acest demers, pentru prima dată, și partenerii din galeria comercială a magazinului, cu scopul de a reduce cantitățile de plastic de unică folosință utilizate. În prezent, restaurantul Stradale este primul care se alătură acestei inițiative și va elimina farfuriile, paharele și tacâmurile din plastic de unică folosință, fiind înlocuite cu veselă din arcopal și tacâmuri din inox, urmând ca și ceilalți să analizeze această posibilitate.

Pe viitor, Kaufland informează că va reduce consumul de plastic în toate țările cu cel puțin 20% până în anul 2025 și va asigura reciclabilitatea în proporție de 100% a ambalajelor din plastic folosite pentru mărcile proprii. De asemenea, până la finalul anului 2019, în magazinele Kaufland din România vor fi instalate și alte automate speciale de reciclare.


 

Comentariile sunt închise