Politici publice flexible pentru reactivarea forței locale de muncă
România trece în perioada actuală printr-o acută criză de forță de muncă, atât calificată cât și necalificată, antreprenorii confruntându-se cu greutăți din ce în ce mai mari în a găsi personal, atât calificat cât și necalificat, deficitul fiind de zeci de mii de locuri de muncă, aproape în fiecare domeniu de activitate, deși forța de muncă există, acesta trebuind reactivată, în special prin politici publice flexibile, rapide și adaptate condițiilor de piață, declară Cristiana Copos, proprietar ANA PAN.
“Forța de muncă nouă este o problemă din ce în ce mai mare pentru toată lumea!
Înainte de a importa forță de muncă din alte țări cred că trebuie să reactivăm propria populație aptă de munca și asta se poate face doar prin politici publice rapide, flexibile și adaptate condițiilor din piața forței de muncă. Trăim într-o permanentă și accelerată schimbare și trebuie încurajată munca.
Dacă până acum patru-cinci ani era o provocare să găsim angajați cât mai calificați, acum ne confruntăm cu scăderea numărului de candidați care ar dori să lucreze în domeniul panificației, chiar dacă pachetele de beneficii sunt unele peste medie.
Ceea ce am constatat în procesul de recrutare este că potențialii angajati caută confort rapid, weekenduri libere, beneficii și mai puțin se interesează de ceea ce presupune viitorul loc de muncă.
Personalul angajat în ultimul an este din provincie, recalificat de noi, trimiși la cursuri de reconversie profesională și practică în unitățile noastre. Aceste persoane mi s-au parut mult mai stabile și mai responsabile .
În paralel cu atragerea de noi angajați , am continuat să ne valorizăm angajații deja existenți care și-au dovedit statornicia și competența prin recompense nu neaparat financiare, ci prin respect, activități de team building, cursuri de parenting, și alte activități, pentru ca aceștia să simtă cultura companiei , să se simtă legați sufletește de familia ANA.”
Comentariile sunt închise