Economia la răscruce – Perspectivele României pe termen scurt și mediu

Masa rotundă “Economia la răscruce”, ce se va desfășura la WTC, în data de 19 martie va pune în dezbatere perspectivele economice ale României, pe termen scurt și mediu.

Oaspetele de onoare al acestui eveniment este celebrul analist și consultant internațional, Hardy Schloer, CEO al grupului SCG. Fondator inițial al companiei Raven Pack, care furnizează date celor mai importante banci de investiții, Hardy Schloer și-a concentrat atenția, în ultimii ani, pe dezvoltarea programului Decision Point, considerat cel mai performant program în domeniul analizei și prognozei, din lume. El poate fi accesat, pe baza de abonament, de pe platforma (eikon)  Thompson Reuters și , în scurtă vreme, direct de la furnizorul din România, firma Master Communications Intl.

Membru al mai multor think tank-uri, alături de laureați ai Premiului Nobel, Hardy Schloer este unul dintre savanții care a prevestit criza economică din 2007-2008, cu mai bine de un an înainte, precum și evoluția conflictelor și mișcărilor sociale din diferite zone ale lumii.

Una dintre întrebările la care va încerca să răspundă această dezbatere este: dacă vor dispărea banii în forma lor actuală, ce anume i-ar putea înlocui?

La eveniment vor mai participa Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor Publice (de la care așteptăm confirmarea finală în aceasta săptămână) și, deja confirmați , Varujan Vosganian (fost Ministru al Economiei și Finanțelor) , Mircea Ursache (fost vicepreședinte ASF) , Bogdan Pușcas (Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice) , Mihai Prisecariu (expert în management și strategie economică). Întâlnirea va fi moderată de Dragoș Huru, conferențiar – doctor la ASE, șeful catedrei de Politici Economice.

Temele vor fi diverse, de la modalități de creștere a investițiilor, până la ultimele reglementări legislative privind achizițiile publice.

Sunt invitați la această dezbatere reprezentanți la vârf ai ministerelor și companiilor interesate, ai băncilor, fondurilor de investiții și ai altor instituții financiare (și nu numai), precum și toți cei preocupați de dezvoltarea economică a României.


 

Comentariile sunt închise