Volvo testează în condiții reale primul model de camion autonom

Vera. camionul autonom 100% electric de la Volvo, circulă deja în orașul suedez Goteborg.

Volvo Trucks, divizia de camioane de la Volvo a început testele, în condiții reale a unui camion electric autonom destinat transportului de marfă. Oficialii companiei au anunțat că au obținut autorizația de a circula începând de luna trecută. Camionul poate fi văzut efectuând deplasări repetate între centrele logistice ale companiei, uzina și porturile de la malul Mării Nordului ale orașului suedez Goteborg. Camionul a fost proiectat pentru a putea transporta cantități mari de marfă pe distanțe scurte.

Pentru început, camionul Vera are impuse anumite limite. Astfel, viteza acestuia nu poate depăși 40 km/h ceea ce suficient pentru zonele aglomerate.

„Acum avem posibilitatea de a testa camionul autonom într-un cadru ideal și, deci, vom avea toate elementele necesare pentru a dezvolta acest proiect și în cadrul altor operațiuni similare”, a declarat pentru revista European Scientist, Mikael karlsson, vicepreședintele departamentului pentru transporturi autonome de la Volvo Trucks.  În prezent, camionul electric Vera efectuează transporturi-deplasări în cadrul unui parteneriat cu DFDS, o societate specializată în logistică și transporturi maritime. În următorii ani, în funcție de rezultatele obținute în urma testelor care se vor extinde și în alte condiții, se va decide dacă va demara producția de serie a autocamionului autonom.

Volvo utilizează pentru acest camion soluții tehnologice și alte softuri de la compania californiană Nvidia pentru a dezvolta capacitatea de inteligență artificială necesară deplasării vehiculului. O altă platformă, Drive AGX Pegasus este deja folosită de către constructorul suedez de automobile

 


vezi și…

Urmează dispariția oamenilor din ferme?

Comentariile sunt închise