Marian Alecu: Avem nevoie de restaurante, cafenele și hoteluri

Marian Alecu, antreprenor cunoscut și acționar în mai multe companii cu afaceri în domeniul hotelier și restaurante, spune că deși au repornit capacități mari de producție, criza economică nu a fost rezolvată.

Faptul că s-au repornit capacități mari de producție este lăudabil și de încurajat. Asta nu înseamnă, nici pe departe, că s-a rezolvat criza economică din industriile respective și, cu atât mai puțin, din întreaga economie. Ci doar că s-a făcut un pas. Criza va da semne că a fost rezolvată doar atunci când producția respectivelor capacități se va și vinde. Aici intervine scepticismul meu, care-mi spune că oamenii vor fi mai reticenți în a achiziționa mașini, electrocasnice etc. Deci fără vânzări, capacitățile de producție vor lucra pe stoc și vor fi nevoite să revină la șomaj.

A) Restaurantele și hotelurile, odată deschise, indiferent de volumul afacerii, mare sau mic, vor vira către stat lunar TVA, Cas, Cass etc. Bani care vor intra la bugetul de stat și care, mulți – puțini, vor ajuta.

Continuarea articolului pe Profit.ro

Articol editat de Ioana Ștefanco


vezi și…

#RomâniaFuncționează. Călin Muscă: Investim 11 milioane euro azi

 

Comentariile sunt închise