Microsoft înlocuiește jurnaliștii cu roboți

Microsoft urmează să înlocuiască zeci de jurnaliști care lucrează pentru site-ul său MSN și să utilizeze sisteme automate pentru a selecta știri și reportaje din SUA și din presa britanică. În prezent, preluarea poveștilor de la organizațiile de știri și selectarea titlurilor și a imaginilor pentru site-ul MSN este realizată de jurnaliști.

Inteligența Artificială va îndeplini aceste sarcini de producție de știri, au declarat surse pentru Seattle Times.

Conducerea Microsoft a precizat că decizia nu are nicio legătura cu pandemia de coronavirus, ci a fost luată în urma unui proces intern de evaluare a activității.

 “Ca toate companiile, ne evaluăm activitatea în mod regulat. Aceasta poate duce la creșterea investițiilor în unele locuri și, din când în când, la redistribuirea în altele. Aceste decizii nu sunt rezultatul actualei pandemii “,  au declarat reprezentanții gigantului tehnologic american.

Microsoft, ca și alte companii tehnologice, plătește organizațiilor de știri pentru a folosi conținutul pe site-ul său web, dar angajează jurnaliști pentru a decide ce povești trebuie afișate și cum sunt prezentate.

Aproximativ 50 de producători de știri își vor pierde locul de muncă la sfârșitul lunii iunie, relatează Seattle Times, dar va rămâne o echipă de jurnaliști cu normă întreagă.

Ioana Stefanco Articol editat de Ioana Ștefanco

Sursă: BBC.com


vezi și…

Producție integrată în agicultura din Andalucia

Comentariile sunt închise