Ferma verticală uriașă care se bazează pe iluminat artificial, lansată în Japonia

O fermă verticală uriașă care se bazează pe iluminat artificial și tehnologii noi de igienizare a fost lansată în Japonia de Tepco.

Tepco Energy Partner  Inc. a pornit ferma din Fujieda, Prefectura Shizuoka, zilele trecute, pentru a cultiva salată verde și alte tipuri de plante verzi, folosind diode luminoase.

Compania își propune să producă inițial aproximativ o tonă de legume pe zi în instalația de 9.000 de metri pătrați și să înceapă transportul în jurul lunii august. Compania intenționează totodată să majoreze producția la 5 tone pe zi până anul viitor.

Agricultura verticală prin iluminat artificial a atras atenția ca fiind o modalitate de a asigura stabilitatea în producția și distribuția alimentelor, deoarece nu este afectată de vremea capricioasă ori de alte riscuri, cum ar fi epidemiile, a anunțat Tepco.

De asemenea, este de așteptat ca aceste instalații să ofere soluții la problemele cu care se confruntă agricultura japoneză, precum scaderea numarului de fermieri și îmbătrânirea celor care încă își lucrează pământul, spun reprezentanții companiei.

Continuarea pe Agroromaniamanager.ro


Vezi și…

Huawei – centru de cercetare în Marea Britanie de 1.2 miliarde

 

Comentariile sunt închise