Imprimanta 3D care imprimă sandwich-uri personalizate

Un start-up românesc lucrează la o tehnologie care va putea utiliza imprimanta în format 3D pentru a printa prăjituri și sandwich-uri personalizate în mai puțin de două minute.

Imprimanta alimentară 3D, concepută să funcționeze în sistem vending-machine, apare în contextul în care devine tot mai important felul în care va arăta alimentația viitorului într-o lume dominată de o dezvoltare tehnologică extrem de rapidă, de creșterea accelerată a populației și schimbări globale dinamice.

“Conceptul nostru a avut în vedere, încă de la început, siguranta consumatorului. Imprimanta 3D Reebo se bazează pe tehnologie inovatoare hardware/software și este prevazută cu bariere UV și cameră de frig, asigurând un mediu sigur alimentelor. Totodată, consumatorii vor putea să activeze Reebo direct de pe telefonul mobil, prin aplicatie sau QR code, vor putea alege numărul de calorii dorit și ingredientele, obținand un produs finit, livrat în ambalaj biodegradabil. Astfel, Reebo poate fi plasată oriunde, de la clădiri de birouri, spitale/clinici sau institutii de învățământ până la zone cu trafic pietonal intens. Oamenii au nevoie de solutii care să permită acces facil la alimente sănătoase, sigure și la produse personalizate în funcție de nevoile nutriționale. Tehnologia 3D poate revoluționa industria alimentară a secolului nostru. A reușit să o facă în industria auto, aeronautică, medicală și chiar vestimentară, și este doar la început”, susține Mădălina Ilie, fondator Manna Foods Solutions.

Investitia pentru productia in serie a imprimantei Reebo implica o suma ce poate depasi 25 milioane de euro si presupune infiintarea unei linii de productie, in mare parte robotizata, care sa poata sustine fabricarea imprimantei si a consumabilelor aferente.

Sursa: AgroFood

Articol editat de Alexandra Pașa


Vezi și …Oros: Retailerii au revenit la vechile obiceiuri

 

Comentariile sunt închise