Holde Agri Invest, investitor strategic în Agrocity, un start-up agro-tech românesc

Holde Agri Invest SA, companie românească ce operează terenuri agricole, anunță un parteneriat strategic cu AgroCity, un start-up agro-tech. Prin această colaborare, Holde devine investitor strategic în start-up, dar și primul client care va folosi soluția AgroCity, potrivit unui comunicat.

AgroCity este o companie românească din domeniul tehnologiei, ce a dezvoltat un software care îi ajută pe fermieri să gestioneze într-un mod mai eficient toate datele și activitățile din cadrul unei ferme, contribuind astfel la un control sporit precum și la creșterea productivității și a profitabilității.

„Agricultura este un sector strategic al economiei românești, dar care încă nu beneficiază suficient de digitalizare. La Holde, credem în agricultura durabilă și performantă iar pentru a realiza acest lucru, este esențial să ne bazăm pe tehnologie. Când am înființat Holde, ne-a fost clar că exploatarea terenurilor va fi doar una dintre direcțiile activității noastre, cealaltă fiind investițiile în companii și start-up-uri ce dezvoltă tehnologii agricole de ultimă generație.

Suntem foarte încântați de investiția noastră și de parteneriatul cu AgroCity, deoarece considerăm că va aduce numeroase avantaje atât pentru fermele deținute de Holde, cât și pentru acționarii noștri”, a declarat Iulian Cîrciumaru, Președinte Consiliu, Holde Agri Invest.

Soluția AgroCity digitalizează toate operațiunile unei ferme agricole, inclusiv producția, predicția și analiza datelor, precum și gestionarea terenurilor luate în arendă. Software-ul oferă o analiză detaliată a modului în care cheltuielile și veniturile sunt distribuite într-o fermă și îmbunătățește fluxurile de lucru.

În urma investiției în AgroCity, Holde Agri Invest deține o participație minoritară în start-up. În prezent companiile finalizează conectarea fermelor Holde la soluția AgroCity și începând cu campania de toamnă, acestea vor fi gestionate integral digital, contribuind astfel la productivitatea și eficiența terenurilor operate. Holde deține în prezent două ferme, situate în Roșiorii de Vede și Buciumeni, care operează peste 7.000 de hectare. După ce a atras cu succes 12 milioane lei de la investitorii de la Bursa de Valori București în iunie 2020, Holde este în prezent în proces de extindere suplimentară și se așteaptă să închidă anul acesta cu un total de 10.000 de hectare de teren exploatat.

Sursa: FinancialIntelligence.ro

 

Comentariile sunt închise