CEO-ul Danone: Nu va mai exista clasă de mijloc

Emmanuel Faber, CEO-ul Danone, susține că pandemia de Coronavirus va genera o polarizare a sectorului alimentar, consumatorii urmând fie să aleagă produse mai sănătoase și mai costisitoare, fie mai ieftine, pentru a reduce cheltuielile gospodăriilor. Astfel, se va produce o polarizare a pieței, unde nu va mai fi clasă de mijloc.

Faber se așteaptă ca noi comportamente de consum să apară în urma pandemiei, cauzate de doi factori: situația economică și criza socială care ar putea apărea, alături de apetitul pentru alimente sănătoase. Acești factori vor genera polarizarea pieței, iar obiceiurile consumatorilor se vor schimba în funcție de circumstanțele financiare și de creșterea consumului de produse considerate sănătoase.

„Într-un fel, nu va mai fi o clasă de mijloc. O parte din aceasta va decădea. Pe de altă parte, vom vedea și un avans către clasa superioară, pentru că mulți oameni vor cere sănătate și calitate. Această relație între mâncare și sănătate nu a fost niciodată mai clară decât acum, pentru această generație, în contextul bolii COVID-19”, a explicat Faber (foto) într-un interviu pentru foodnavigator.com.

Continuarea articolului pe Wall-Street.ro

editat Ioana Ștefanco


vezi și…

Inteligența artificială folosită pentru a produce gin

Comentariile sunt închise