Robotul Oz extermină buruienile

În urma unui studiu efectuat printre micii fermieri, s-a indentificat problema plivitului manual. Această activitate este una solicitantă pentru om, deoarece implică foarte mult efort fizic.

Inginerul de robotică și co-fondatorul Naio Technologie, Gaetan Severac, a venit cu o soluție pentru acest disconfort: a dezvoltat un robot ce are rolul de a lupta cu buruienile.

Robotul Oz este construit în așa fel încât să își croiască drum printre rândurile de legume, cu ajutorul sistemului său de ghidare prin GPS.

Robotul Oz este dotat cu o camera și cu un laser, în așa fel încât își găsește cu ușurință drumul printre salate, tomate și alte legume. Tot aceste două componente îl ajuta sa facă diferența între ce este o buruiană și o salată, pentru a face corect selecția.

Acest gen de proiecte de cercetare sunt în desfășurare de mai bine de 30 de ani, însă este un parcurs limitat de costuri și tehnologie.

Deși este o soluție promițătoare pe viitor, robotul mai are câteva piedici de trecut. Înca face unele confuzii între o buruiană mai mare și plantele productive, ceea ce ii aduce un mare minus. De asemenea, este un produs mult mai costisitor decat soluțiile chimice de distrugere a buruienilor, prețul său ajungând la 25.000 euro.

Sursa: Agrimanet

Editat de: Teodora Stancea


vezi și…

Fermierii cer Guvernului să plătească despăgubiri pentru secetă până pe 20 august

Comentariile sunt închise