Acord privind reducerea producției de șampanie, din cauza pandemiei

Producătorii de șampanie din Franța au ajuns la un acord de ultimul moment cu viticultorii pentru reducerea cantității de struguri pe care o vor recolta în acest an, în încercarea de a-și reveni după scăderea vânzărilor provocată de criza coronavirus.

În condițiile în care recoltatul strugurilor a început mai devreme în acest an din cauza secetei, producătorii de șampanie au ajuns la un acord privind scăderea cantității de struguri care va fi recoltată în 2020 până la 8.000 de kilograme pe hectar, o scădere de aproape 22% de la 10.200 de kilograme pe hectar in 2019, a informat marți un purtător de cuvânt de la Uniunea Producătorilor de Șampanie din Franța (CIVC).

Marii producători de șampanie au făcut presiuni asupra viticultorilor pentru a recolta semnificativ mai puțini struguri, în ideea de a evita o saturație a pieței și a susține prețurile. În schimb, viticultorii au susținut o reducere mai modestă în ideea de a profita de recolta promițătoare de struguri din 2020.

Cu toate acestea, volumul de struguri care va fi procesat în acest an va fi ajustat în funcție de evoluția cererii, a informat CIVC.

“Sistemul va permite atât vânzătorilor de struguri să își mențină un venit acceptabil cât și distribuitorilor să raspundă la cererea clienților și să își păstreze fluxul de numerar”, a informat CIVC.

Anul trecut, aproximativ 300 milioane de sticle de șampanie frantuzească au fost vândute în întreaga lume, iar jumătate din aceste sticle au fost exportate spre SUA, Marea Britanie și Japonia.

Pentru acest an, CIVC estimează că până la 100 milioane de sticle de șampanie vor râmane nevândute, ceea ce înseamnă o diminuare a cifrei de afaceri cu 1,7 miliarde de euro.

Această scădere a vânzărilor a dus la dispute aprige între proprietarii de vii și producătorii de șampanie, inclusiv nume renumite precum Bollinger, Moët & Chandon și Piper-Heidsieck, care cumpară struguri de la viticultori și ii transformă în spumant.

Sursă: Agrofood

Articol editat de Mihaela Bute


Vezi și …

Producator de conserve: Este o problema să găsești cantități mari și constante de legume românești

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim