Aurel Popescu, Rompan: Recolta de grâu din acest an „este suficientă”

Recolta de grâu din acest an este suficientă pentru a asigura consumul intern, a declarat la Radio România Actualități Aurel Popescu, președinte al Patronatului român din industria de morărit, panificație și produse făinoase Rompan.

El a adăugat că exporturile preconizate ar putea duce la o creștere a prețurilor la produsele de panificație. După cum bine se știe, de ani buni o mare parte din producția internă de grâu ia calea exporturilor.

 „După recolta din acest an, prețurile în niciun caz nu vor scădea.

Au posibilitatea să crească, în funcție de ce se întâmplă cu grâul din această recoltă. Noi am avut mari probleme în perioada aceasta a stării de urgență, în perioada stării de alertă. Şi acum sunt probleme. Am avut scăderi mari de volum de vânzări și de mai mult de 50%, și pe total suntem acum cam cu 20% mai puțin decât perioada corespunzătoare a anului trecut”, a declarat Aurel Popescu.

România este cel de al treilea cel mai mare exportator de cereale din Uniunea Europeană, după Franța și Germania.

Din ianuarie 2019 și până în prezent, țara noastră a exportat peste 19% din cantitatea totală de cereale vândută peste granițele Uniunii Europene de către statele membre, adică peste 10 milioane de tone, potrivit EUROSTAT.

Sursă articol: România Actualități 


Vezi și …

Producția slabă de rapiță din Europa pune în pericol oferta mondială

Comentariile sunt închise