Recensamântul agricol de probă (12-23 octombrie)

În perioada 12-23 octombrie 2020,  se va desfășura un recensământ de probă, în etapa de pregătire pentru Recensământul General Agricol  în scopul verificării practice și îmbunătățirii aspectelor organizatorice și tehnice prin care se va evalua claritatea întrebărilor incluse în chestionar și se vor testa procedurile și instrumentarul de colectare a datelor de la exploatațiile agricole, informeaza Comisia Centrală pentru Recensământul General Agricol.

Președintele Comisiei Centrale este Adrian Oros, ministrul Agriculturii, iar vicepresedinte – Tudorel Andrei, președintele INS.

Recensământul General Agricol cu an de referință 2020 (RGA 2020) va avea loc anul viitor, în perioada februarie – aprilie 2021.

Recensământul de probă se realizează pe baza informațiilor colectate de la exploatațiile agricole selectate aleator, după metode științifice, din toată țara.  In conformitate cu legislația în vigoare, informațiile furnizate de exploatațiile agricole selectate au caracter STRICT CONFIDENŢIAL și se vor folosi numai în scopuri statistice.

Colectarea datelor la recensământul de probă va fi realizată de un reprezentant al Direcției Teritoriale de Statistică, care se va legitima corespunzător și va pune la dispoziție documente care să îi ateste calitatea.

Recensământul General Agricol va furniza indicatori statistici pentru monitorizarea și evaluarea Politicii Agricole Comune a UE care, în anul 2018, a sprijinit fermierii europeni cu 58,82 miliarde euro, sumă care a reprezentat aproape 40% din bugetul UE.


vezi și…

Alexandru Stănescu: Este foarte important ca atât hipermarketul, cât și producătorul să-și respecte contractul

 

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim