BucharestFoodSummit.ro – Ministrul Oros între marii fermieri români și rețelele de hipermatket-uri

BucharestFoodSummit.ro a continuat joi, 29 octombrie, la USAMV București cu un eveniment de excepție, mai ales că și tema a fost foarte generoasă: Dezvoltarea marilor rețele de comerț și a lanțurilor de magazine aparținând fermierilor integratori.

 

Rectorul Sorin Cîmpeanu și Prorectorul Răzvan Teodorescu fac o descriere foarte interesantă a capacităților de excepție pe care le are USAMV în peisajul academic al agriculturii românești.

BucharestFoodSummit 2020

Auchan, Carrefour, Kaufland, anunță planuri de expansiune surprinzătoare, precum și sprijin pentru fermierii români: unii îi laudă, alții îi contestă.

Corporatistul pur-sange Valer Hancaș de la Kaufland explică cum din fiecare leu încasat, 66 de bani se duc la producătorii locali. Exponent de vârf al marilor rețele, el incearcă să țină alături fermierii de orice dimensiune în timp ce implementează stabilitatea marilor proceduri ale lanțurilor internaționale.

BucharestFoodSummit 2020

Președintele ANPC, Paul Anghel, anunță metode de control unitare care să ajute fermierii români să fie solicitați de marile lanțuri pentru produsele lor, nu să aștepte ei pe la porțile marilor hipermarket-uri.

Intensitatea dezbaterilor și conotațiile dialogului dintre participanți redefinesc viitorul agribusiness-ului românesc.

Dimitrie Muscă, președintele CAI Curtici, anunță că vrea să-și mărească rețeaua proprie de magazine până la 100 de unități (față de 36 în prezent) și că n-are nevoie de retaileri.

BucharestFoodSummit 2020Cunoscutul fermier Alexandru Baciu din Călărași vrea și el să-și extindă rețeaua de magazine și restaurante.

 

 

BucharestFoodSummit 2020Spectaculosul fermier Nicușor Șerban, președinte al Clubului Fermierilor, iși doreste ca marii retaileri să promoveze pe plan european produsele românești.

La mijloc se află ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care încearcă să-i concilieze și să-i aducă la masa dialogului. Ministrul aduce o mulțime de informații noi de la Uniunea Europeană și încearcă să găsească un echilibru și elemente de asociere pentru toți actorii industriei agribusiness.

BucharestFoodSummit 2020

Dar până la urmă, opțiunile fiecarui producător, precum și ale marilor retaileri vor fi analizate în săptămânile care urmează pe toate canalele media care au participat la dezbaterile foarte intense de astăzi.

BucharestFoodSummit.ro, Ediția a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020, conferința: Modernizarea continuă a rețelelor de retail în România și Europa de Sud-Est. Efort, succes, asociere și parteneriat între producători și rețele de desfacere. Comerțul, veriga fundamentală pentru accelerarea integrării producției naționale alimentare și de băuturi.

Pe scurt, am avut parte o întâlnire cum rar ne-a fost dat să vedem, pentru că trebuie să recunoaștem, nu avem prea des prilejul să-i găsim pe toți laolaltă – retaileri, producători, autorități, mediul academic, alături de presă. 

Poate că aceasta este și cheia succesului într-o societate normală. Mai multe, însă, despre acest eveniment veți putea afla în zilele următoare din canalele noastre media.

Conferința a fost moderată de Gabriel Biriș, Partener Fondator, Casa de Avocatură Biriș-Goran, iar co-moderator a fost Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit. La eveniment a participat și Adrian Oros, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care a adus vești proaspete de la Bruxelles privind modul în care ar putea să arate viitoarea Politica Agricolă Comună, răspunzând astfel întrebărilor adresate de fermierii prezenți la USAMV, alături de Sorin Mihai Cîmpeanu, Rector, USAMV Bucuresti, Paul Anghel, Director general – ANPC, Mario Crețu, Corporate Affairs Manager –  Carrefour România, Mihai Toader, Coordonator Achiziții Produse – Grup Auchan, Valer Hancaș, Corporate Affairs&Communication Director – Kaufland Romania & Moldova,   Alexandru Baciu, Antreprenor  – Ferma Baciu, Nicușor Șerban, Președinte Clubul Fermierilor Români.

BucharestFoodSummit.ro este organizat în parteneriat cu #RomâniaFuncționează, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatură Biriș-Goran, Domeniile Urlați, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Mărăcineni, HORA, Agrostandard și Academia de Studii Economice București.

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland România, Exclusive Pure Water Partner –  Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Sâmburești.

Partenerii media: FoodBiz, #RomâniaFuncționează, Agrostandard, Lumea Banilor, EVZ, TVRi și Economistul.

Seria de conferințe BucharestFoodSummit este în plină desfășurare.

Urmăriți îndeaproape TVR și TVR Internațional, Romania Actualități, Evenimentul Zilei, FoodBiz, Agro Standard, Lumea Banilor, Antena 3, Economistul, #RomaniaFuncționează, Agro TV și alte canale media, pentru următoarele sesiuni de conferințe BucharestFoodSummit.

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim