Robotul AVO, soluția ecoRobotix la buruieni

După un an de testare a robotului de plivit buruienile AVO în proiecte pilot în țări din întreaga lume, ecoRobotix a reușit să valideze acuratețea mașinii. Amprenta de pulverizare este de 3×8 cm pe sol, ceea ce presupune o precizie sporită. Robotul funcționează cu energie solară și o baterie.

„ARA este un pulverizator de înaltă precizie care este montat în spatele unui tractor. Tehnologia poate detecta buruienile și cultura, deci poate pulveriza numai buruienile sau numai cultura”, a declarat responsabilul de comunicare ecoRobotix, Isabelle Aeschlimann.

ARA folosește inteligență artificială de ultimă oră și poate fi utilizat în câmpuri plane și culturi în rânduri. Poate fi direcționat spre pulverizarea selectivă a buruienilor cu o micro-doză de erbicide sau livrarea de sprayuri țintite de insecticide, fungicide sau îngrășăminte. ARA reduce volumul de spray al produselor cu până la 95%, ceea ce reprezintă o economie mare pentru fermier. Robotul acoperă până la 96 de hectare pe zi, deoarece funcționează și noaptea.

Sursă articol Agricultural-robotics.com

Mai multe despre noile tendințe în tehnologie, despre echipamente și soluții de ultimă oră destinate agriculturii și industriei alimentare veți putea afla la FoodIntelForum Editia a IV-a, 27 aprilie – 4 iunie 2021.


Vezi și…Roboți zburători pentru culegerea fructelor de la Kubota

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim