România Funcționează?

Lăptăria cu Caimac, Stațiunea Valea Călugărească și Jidvei – într-un workshop de elită – 20 de participanți distanțați fizic, pregătesc FoodIntelForum Ediția a IV-a 2021, care promovează produse și servicii de excepție.

În parteneriat cu FoodIntelFoum Ediția a IV a, se lansează România Funcționează, o platformă de comunicare care are ca obiectiv promovarea afacerilor și produselor premium de orice fel în contextul actual extrem de dificil. Vorbim despre antreprenori de succes și branduri de notorietate, “premianții” zilei.

“Indiferent de crize și pandemie, economia, încet sau repede, merge mai departe prin proiecte de business care Funcționează” spune Bogdan Popovici, inițiatorul proiectului.

Trebuie să descoperim oameni și afaceri noi, care transformă dificultățile generate de pandemie într-o oportunitate și nu o piedică, oameni pentru care nu există cuvântul nu se poate. Iar într-o economie de piață, în care motto-ul zilei este “scapă cine poate”, România Funcționează se impune.

Sunt alături de noi Nicușor Șerban, fermierul care deține una dintre cele mai moderne ferme de vaci din România, și ginerele său, Adrian Cocan, cel care a dus afacerea familiei la nivelul următor – procesare. Producătorii români își doresc ca valoarea și calitatea produselor să stabilească locul în piață și nu interesele și aranjamentele de tot felul.

România Funcționează “Vrem să punem accentul pe ceea ce funcționează și funcționează bine în România”, declară Dinu Dinulescu – FoodIntelForum, moderatorul evenimentului.

România are nevoie de exemple pozitive, iar dacă agricultura merge bine, siguranța și securitatea tuturor se consolidează.

“Toți avem nevoie de exemple pozitive și de opinii, mai ales că în prezent putem spune cu gura plină că România funcționează. Din păcate, criza sanitară se prelungește și asta implică și restricții, unele de înțeles, altele mai puțin. Vom vedea ce va fi, lucruri bune anul are, avem deja un început bun de an, apă în sol, cum spunea Nicușor Șerban, semne bune pentru agricultură. Dacă agricultura merge și restul ar trebui să funcționeze din ce în ce mai bine”, afirmă Gabriel Biriș, partener fondator Casa de Avocatură Biriș-Goran, unul dintre partenerii tradiționali ai FoodIntelForum.

România Funcționează Răzvan Teodorescu, rectorul USAMV București completează cu intensitate: “Trăim niște momente mai complicate, dar vrem să le depășim. Vrem să atragem și din fericire atragem studenți în continuare. În alte domenii de activitate numărul de studenților scade, la noi este în creștere ușoară. Ne bucurăm, aceasta înseamnă că România Funcționează și are nevoie de specialiști. Fără specialiști o să fie mai greu să facem ca România să funcționeze. Îndemnul meu din partea academică este să ne așezăm toți la o masă, să ne gândim care este abordarea cea mai corectă și împreună să facem ca dezvoltarea de business din România să aducă plusvaloare pentru noi toți.”

De ce are nevoie business-ul să funcționeze? De încredere, de predictibilitate și de stabilitate.

România Funcționează “Dacă rolul unui om politic este acela de a genera încredere, predictibilitate și stabilitate pentru cei cărora li se adresează, atunci datoria lui este împlinită… pornind de la exemplul cu oameni premiați din diferite domenii… și în sfera politicii este nevoie de oameni care prin educație și comportament să se ridice la nivelul așteptărilor“ declară Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, încântat de nivelul ridicat al discuțiilor.

 

Workshop-ul continuă cu un dialog plin de scântei între Petre Roman, Membru – World Leadership Alliance Club de Madrid și Octavian Radu – Antreprenor Diverta.

“Unpredictibility” in “My Way”, este un moment inedit, plin de culoare, mai ales că cei doi autori, unul politician de anvergură internațională, celălat un antreprenor călit, trecut prin mai multe business-uri de succes, se provoacă reciproc.

Petre Roman despre cartea lui Octavian Radu – “My way”:

“Am început să o citesc cu un interes oarecare și vă mărturisesc că am continuat să citesc cu un interes crescând până când cartea pur si simplu m-a prins. Ocavian Radu, autorul ei este un om de afaceri de mare succes, inclusiv în agribusiness. Aceste povestiri autografice sunt de fapt o confesiune pe care Octavian a simțit nevoia să o facă. Învățăm multe despre cum se fac lucrurile, din această carte”.

România Funcționează Octavian Radu despre cartea lui Petre Roman –Neprăvăzut și decizie”:

“Eu iubesc cărțile. Cred în a citi lent, în a te opri, a reflecta și vreau să spun că sunt nenumărate pasaje în cartea lui Petre Roman care te îndeamnă să faci acest lucru. Există un număr mare de citate care nu sunt aruncate așa la întâmplare, sunt foarte bine alese și ajută exact înțelegerea a ceea ce urmează să descrie, adică să exemplifice cu situații concrete”.

Workshop-ul continuă cu o analiză și validare de produse autentice românești  – brânzeturile excepționale de la Lăptăria cu Caimac, alături de vinurile de la Jidvei și Stațiunea Valea Călugărească (ASAS) în aerul proaspăt și rarefiat de la Terasa The Grill.

Expunerea pertinentă și la obiect a lui Valeriu Tabără, președintele ASAS, reanimă discuțiile completate de intervențiile incisive ale H.E. Salah El-Sadek, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt.

 

FoodIntelFoum Ediția a IV-a 2021, cel mai mare și important eveniment internațional al primăverii din România în agribusiness, producție alimentară, producție de băuturi, retail și HoReCa, va avea loc în perioada 27 aprilie – 3 iunie 2021.

Conferințele desfășurate pe parcursul acestui eveniment vor aborda probleme legate de managementul apei în agricultură, asigurarea culturilor, învățământul agricol, finanțare, urgan tehnologic etc.

Forumul este organizat în parteneriat cu: Academia de Studii Economice București, #RomâniaFuncționează, FoodBiz, Kaufland, AgriSo, CEC Bank, HORA, USAMV, Casa de Avocatură Biriș-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, LumeaBanilor, Infrapress, TVR Internațional, Agrostandard și Economistul.

 


Citește și – Kaufland – Sponsor Gold și Agriso Sponsor la FoodIntelForum.ro Ediția a IV-a


 

Comentariile sunt închise