Conferința UE „De la fermă la furculiță” 2021

Conferința „de la fermă la furculiță” 2021, organizată de Comisia Europenă, se va desfășura între 14 și 15 octombrie.

Conferința va acoperi toată zona geografică europeană și va fi definită de următorele cuvinte cheie: de la fermă la furculiță, inovaţie, cercetare, sustenabilitate, sănătatea solului și calitatea solului.

Anul acesta, evenimentul se va concentra pe progresele realizate cu privire la inițiativele prevăzute în planul de acțiune al strategiei Farm to Fork pentru a sprijini eforturile UE de a realiza o tranziție globală către sisteme alimentare durabile și a pune accentul pe cercetare și inovare ca facilitatori ai tranziției.

Conferința va fi găzduită de comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski și comisarul pentru inovație, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel. Conferința va fi deschidă de către vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Persoanele care se înscriu la conferință, vor putea urmări sesiunile din agendă, vor putea vizita sala de expoziție virtuală Farm to Fork și vor putea adresa întrebări speakerilor și încelași timp vor avea ocazia să își exprime păreriile în timpul real.

Iată două dintre sesiunile speciale ale conferinței:

  • Inovații pentru a stimula tranzițiile de sustenabilitate în sistemele alimentare de la fermă la furculiță (15 octombrie, 10: 40-11: 55)
  • În timpul acestei sesiuni se vor puncta cele mai importante priorități de cercetare și dezvoltare pentru următorii ani ai Orizont Europa și care ar avea un impact ridicat asupra țelurilor și obiectivelor strategiei Farm to Fork până în 2030.
  • Agricultura carbonului și o misiune privind sănătatea solului pentru sisteme agroalimentare sustenabile (15 octombrie, 9: 10-10: 25)
  • Prezentarea misiunii cercetare&inovare a Soil Deal pentru Europa: 100 de laboratoare și faruri pentru a conduce tranziția către soluri sănătoase.

Traducerea va fi disponibilă în timpul conferinței în șase limbi.

Farm to Fork 2021 Conference

Editor – Irina Bogdan


Citește și – Evaluarea impactului strategiei europene „de la fermă la furculiță”, amânată


 

Comentariile sunt închise