Holde Agri Invest – achiziție de 230 de hectare în Călărași

Operatorul de terenuri agricole Holdi Agri Invest a cumpărat o fermă de 230 de hectare cu 2 milioane de lei, în județul Călărași, în apropiere de nucleul Frumușani.

Holdi Agri Invest este o companie românească care operează terenuri agricole, noua achiziție, de 230 de hectare, s-a realizat în regim de arendă. Tranzacția care se ridică la 2 milioane de lei, include culturile pentru anul curent – grâu, floarea-soarelui, porumb, şi are specificația că atât producția obținută cât şi subvențiile APIA aferente anului în curs vor fi încasate de către companie.

„Extinderea suprafețelor de teren reprezintă un obiectiv principal în strategia de dezvoltare a Holde. Astfel, pe lângă tranzacția recent încheiată, în această perioadă suntem angrenați într-o serie de discuții şi negocieri privind achiziționarea a încă trei ferme, ce au o suprafață totală de peste 3.000 de hectare,” a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Procedurile de achiziție sunt în curs de finalizare, iar după încheierea acestora compania va ajunge la o suprafață totală de 13.000 de hectare de exploatat.

„Pe lângă achiziționarea de noi ferme, în această perioadă, continuăm investițiile în modernizarea fermelor existente în portofoliu prin înnoirea parcului de utilaje, construirea de silozuri şi investiții în sisteme de irigații. Extinderea suprafețelor de teren şi modernizarea fermelor existente sunt activități complementare în cadrul Holde, deoarece în lipsa unor investiții în tehnologie, calitatea unui teren se poate deteriora rapid,” a lămurit director general Holde Agri Invest.

Compania Holde ajunge astfel să dețină trei nuclee de operare: Roșiori, Frumușani şi Videle. Este cunoscut faptul că Holde investește în modernizarea fermelor, iar în luna septembrie au pus în funcțiune primul proiect de irigații întins pe o suprafață de 125 de hectare în zona fermei Frumușani cu alimentare din râul Dâmbovița.

De la 11 octombrie 2021, acțiunile HAI vor fi incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori București pentru piața AeRO. BET-AeRO va cuprinde 20 de companii, selectate pe bază de criterii cantitative, precum lichiditate şi capitalizarea free-float-ului. În cadrul acestui indice, Holde va deține a doua cea mai mare pondere, respectiv 12,17%.

Sursa: Ziarul Financiar

Editor – Irina Bogdan


Citește și – Asociațiile fermierilor: Legea Vânzării terenurilor nu trebuie făcută contra fermierilor și României


 

Comentariile sunt închise